26 / 04 / 2024

Gama Holding enerji

Gama Holding enerji

Müteahhitlik ve enerji ağırlıklı faaliyet gösteren Gama Holding'in 1 milyar dolara yakın borç yeniden yapılandırma görüşmesi 20'ye yakın banka ile sürüyor.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Gama Holding'in acı günü! Ergil Ersü vefat etti!

Gama Holding Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Makina Yüksek Mühendisi Ergil Ersü hayatını kaybetti. 

Gama Holding yurt dışındaki şirketini satıyor! 

İnşaat ve enerji şirketi olan Gama Holding, İrlanda'daki Tynagh Energy'deki yüzde 40'lık payını EGH Group'a devrediyor. 

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında eylem!

Gama Holding ve Türkerler Holding tarafından yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Gama Holding’den 1 milyar dolara yakın yapılandırma!

Müteahhitlik ve enerji ağırlıklı faaliyet gösteren Gama Holding'in 1 milyar dolara yakın borç yeniden yapılandırma görüşmesi 20'ye yakın banka ile sürüyor.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

GE Sağlık, GAMA-Türkerler Hastane Yatırım Şirketleri'ne ortak oluyor!

GE Sağlık, GAMA Holding A.Ş. ve Türkerler İnşaat A.Ş. bugün, Sağlık Bakanlığı’nın iki stratejik kamu özel ortaklığı (PPP-Public Private Partnership) projesi olan İzmir ve Kocaeli Entegre Sağlık Kampüs Projeleri’nin geliştirilmesi için nihai bir anlaşma imzaladı.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Enerjisa 5 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacak!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa'nın gelecek dönemde yapacağı yatırımlara ilişkin, "Sadece elektrik dağıtım tarafında yılda 1-1,5 milyar lira olmak üzere, 5 yılda toplam 10 milyar liraya yakın yatırım planlıyoruz." dedi.

Herkes evinde kendi elektriğini üretecek!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, 'Yeni enerji oyununda herkes evinde kendi elektriğini üretecek' dedi.

Gama Holding enerji Haberi

Gama Holding enerji

Ankara merkezli müteahhitlik ve enerji ağırlıklı faaliyet gösteren Gama Holding'in 1 milyar dolara yakın borç yeniden yapılandırma görüşmesi 20'ye yakın banka ile sürerken borçların kapatılması kapsamında Gama Holding'in Gama Enerji'deki yüzde 51 hissesinin tamamının satışı için görüşmeler devam ediyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre konuya yakın 3 kaynağın verdiği bilgilere göre satış görüşmelerini alacaklı bankalardan biri olan Rus VTB yürütüyor. Üç kaynağın verdiği bilgilere göre, 2015'te Gama Enerji’nin yüzde 30’unu satın alan Malezyalı Tenaga Nasional Bhd (TNB), Gama Holding’in sahip olduğu yüzde 50.5 hissenin tamamını almak için görüşülen potansiyel alıcılar arasında bulunuyor.

VTB başka potansiyel taliplilerle de görüşmeler yürütürken, olası bir satışın bu sene içinde bitmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili Gama Holding’e ulaşılamazken, VTB ise herhangi yorum yapmadı. Tenega da konuyla ilgili...