26 / 04 / 2024

gayrettepe 3. havalimanı metro ne zaman bitecek

gayrettepe 3. havalimanı metro ne zaman bitecek

31,5 kilometrelik   Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro  Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Proje kapsamında  Gayrettepe-Kağıthane Hattı'nın mayıs sonunda, Gayrettepe'den havalimanına olan kısmın da önümüzdeki yıl açılması planlanıyor. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı nereden geçecek?

İmar planları onaylanan ve çalışmaların devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı tamamlandığında saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek. Peki Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı nereden geçecek?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar son gaz devam ediyor. Vatandaşların açılışını dört gözle beklediği projenin 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı inşaatında son durum!

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattının ilk etabının 2018 yılında, ikinci etabnın ise 2021 yılında açılması planlanıyor.

3. Havalimanı - Gayrettepe raylı sistem çalışması başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından projenin son durumuyla ilgili açıklama yaptı. Arslan "Gayrettepe'den havalimanına raylı sistem çalışmasını başlattık." dedi.

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul'da ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayacak, ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projelerden biri olan Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Gayrettepe-3.Havalimanı Metro Hattı ihalesinin kazananı belli oldu!

Aylardır tartışması süren Gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının ihalesi sonuçlandı. Zorlu ihaleyi 999 milyon 769 bin Avro bedel ile Kolin-Şenbay İnşaat firmaları aldı.

Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattı ihalesi yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bugün Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı'na gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 avro. Yani yaklaşık bir milyar avro. Bugün bağlandı. Bunun Türk lirası karşılığı 3,5 milyar lira." dedi.

3. Havalimanı İstanbul'da konut metrekare fiyatlarını uçuracak!

Coldwell Banker Kale Ticari Gayrimenkul Danışmanı Özgür Tandoğan, 2018 yılında tamamlanacak İstanbul'un 3. Havalimanı'nın Şişli, Esentepe, Gayrettepe ve Levent'te konut metrekare fiyatlarını uçuracağını söyledi.

Gayrettepe-3. Havalimanı Metro Hattı'nın uygulama projeleri bitti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro hattının uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar netleşmiş olacak. Ve ihaleye çıkacağız." dedi.

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı metrosuna ÇED gerekli değildir kararı!

3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi kapsamında hayata geçirilecek Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı metro hattı için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

3. havalimanı metro hattının detayları belli oldu!

İstanbul'da Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı arasındaki yeni metro hattı için ilk adım atıldı. Metro hattı Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'den geçecek.

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı için resmi başvuru yapıldı!

3. Havalimanı'na ulaşım kolaylığı için planlanan Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğunda olacak. Proje 4.8 milyar TL'ye mal olacak.

3. Havalimanı metroyla bağlanacak!

Üçüncü Havalimanı'nda inşaat tam gaz... Şu anda Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçenle bir raylı sistem bağlantısı olduğu belirtilirken, Gayrettepe-3. Havalimanı hattıyla da üç havalimanının metroyla birbirine bağlanacağı vurgulandı.

Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattı projesi başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul 3. Havalimanı'na erişimi sağlayacak, kentin trafik sorununun çözümüne katkıda bulunacak Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi.

gayrettepe 3. havalimanı metro ne zaman bitecek Haberi

gayrettepe 3. havalimanı metro ne zaman bitecek

31,5 kilometre uzunluğuna sahip Halkalı- İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un batı yakasından hem de doğu yakasından İstanbul Havalimanı'na erişim imkanı sağlayacak projede geri sayım başladı.

Şantiyede işler hızlandı

İnşaatı devam eden Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun şantiyesinde çalışmalar hızlandı. İstanbul 3. havalimanına şehir merkezinden ulaşımı sağlamak için yapımına başlanan proje Gayrettepe-YHL-Halkalı metro hattının 1. etabı olarak inşa ediliyor.

70 bin yolcuyu taşıyacak

31,5 kilometre hat uzunluğuna sahip olacak Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı günde 70 bin kişiye hizmet verecek.

İlk etap mayıs sonunda açılıyor

Kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan projede Gayrettepe-Kağıthane Hattı'nın mayıs sonunda, Gayrettepe'den havalimanına olan kısmın da önümüzdeki yıl tamamlanması hedefleniyor.

Proje tamamlandığında şu hatlarla entegre olacak:

1- M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı
2- Metrobüs Hattı
3- Halkalı- İstanbul Havalimanı Hattı
4- İkitelli-Kirazlı...