16 / 04 / 2024

Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattı

Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattı

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak'' dedi.

Murat Kurum: Projelerimizi kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi İlk Ray Kaynağı Töreni'nde yaptığı açıklamada "Projelerimizi kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz" dedi...

İstanbul’un dört bir yanı İstanbul Havalimanı’na bağlanacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi İlk Ray Kaynağı Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Tüm metrolarda maksimum hız 80 km iken, Türkiye’de ilk kez bu metro sistemi, 120 km/saat hız yapacak şekilde projelendirildi'' dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020 yılı ilk yarısında sistemini hizmete alacaklarını söyledi.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışının 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın 9'uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunun çok yakında açılacağının müjdesini verdi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve bunun yanı sıra, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun seferlerinden ücret alınmayacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonunun yakın aylarda hizmete açılması için çalışmaların yoğunlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Kasım'da açılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul-Halkalı Metro Havalimanı şantiyesinde inceleme yaptı. Bakan Karaismailoğlu, hedeflerinin kasım ayı itibarıyla İstanbul Havalimanı'na bütün vatandaşlarımızın metroyla ulaşmaya başlamasını sağlamak olduğunu duyurdu.

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulluların merakla beklediği 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'inin tamamlandığını söyledi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu'nda ilk test sürüşü yarın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünü yarın yapacaklarına dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Saatte 120 kilometre hızla gidecek metro araçlarıyla günde 600 bin yolcu taşınması hedefleniyor" dedi

Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattı Haberi

Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak törenine katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; katıldığı törende önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı, ülkemizin kazı çalışmaları en hızlı yürütülen projesidir" diye konuştu.

Toplam uzunuğu 37,5 kilometre olan metroyla ilgili konuşan Erdoğan "Uzunluğu 37,5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan bu metro güzergahı, İstanbul'daki diğer toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak."

İlk etapta 90 milyon yolcu kapasitesiyle açılan ve 200 milyon yolcu kapasitesine kadar büyüme imkanı olan İstanbul Havalimanı'nın bu dev projelerden olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Havalimanımızı şehrimize kazandırırken elbette ulaşım boyutunu da ihmal etmedik. Açılışla birlikte...