19 / 04 / 2024

gayrimenkul bağışı

gayrimenkul bağışı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bağışlanan gayrimenkullerde mirasçıların hak iddia edip edemeyeceğini kaleme aldı. 

Babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde babadan oğula mülk geçişini kaleme aldı.

Babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde babadan oğula mülk geçişini kaleme aldı.

Mustafa Tansu kimdir?

İhlas Gayrimenkul Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı Mustafa Tansu kimdir? Mustafa Tansu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mustafa Tansu'nun biyografisi...

Handan Uran Ertuğrul Darüşşafaka'ya gayrimenkulünü bağışladı!

Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka Cemiyeti'ne gayrimenkul bağışında bulundu.

Edip Gayrimenkul bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Edip Gayrimenkul, bağımsız denetimlerinin yapılması konusunda "MGI Bağımsız Denetim A.Ş."nin seçilmesine ve Bağımsız Denetim Şirketi seçiminin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verdi. 

Kuyumcukent Gayrimenkul bağımsız denetim firmasını seçiyor!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ve bağlı ortaklarının denetlenmesi ile faaliyetlerini yürütmek üzere Akademik Bağımsız Denetim Danışmanlık Ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Gayrimenkul başına en yüksek ücret hangi şehirlerde ödendi?

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satışında beyan edilen ortalama tapu değeri 187,5 bin TL şeklinde olurken, en yüksek rakam 413 bin TL ile mega kent İstanbul, 304,6 bin TL ile Muğla ve 239,5 bin TL ile İzmir'de kaydedildi.

Yapılan gayrimenkul bağışı geri alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun 'Dede tarafından toruna yapılan bağış, dede öldükten sonra geri alınabilir mi? ' sorusunu yanıtladı.

Fuzul Yapı Başakşehir'deki 10. projesi için düğmeye bastı!

Yeni proje yatırımlarına hız kesmeden devam eden Fuzul Yapı ve Fuzul Gayrimenkul, Başakşehir'de 48 bin 674 metrekarelik alanda bölgedeki 10'uncu projesine başlıyor. 

Kiracı gayrimenkulü başkasına devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'İşlettiğim büfeyi bırakmak, daha doğrusu bir başkasına devretmek istiyorum. Ancak mal sahibi “Benim iznim olmadan olmaz” diyor. Bu halde durumum nedir?' sorusunu yanıtladı.

Referans Gayrimenkul Başakşehir ofisi yarın açılıyor!

Referans Gayrimenkul Başakşehir'in yeni ofisi Erkut Memiş ile Birsen Memiş imzası ile Nidapark Başakşehir Dükkanları'nda yarın açılıyor. 

İhlas Gayrimenkul bağımsız yönetim kurulu üyesini seçiyor!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, Prof. Dr. Resul İzmirli'yi bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ortakların onayına sunacak...

Kuyumcukent Gayrimenkul bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. 2019 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Report Bağımsız Denetim A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verdi...

Türker Proje Gayrimenkul bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Türker Proje Gayrimenkul Ve Yatırım Geliştirme, 2019 yılında hizmet almak için MGI Bağımsız Denetim Anonim Şirketi'ni 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında ortaklarına sunacak...

gayrimenkul bağışı Haberi

gayrimenkul bağışı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bağışlanan gayrimenkullerde mirasçıların hak iddia edip edemeyeceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Anneannem bir buçuk yıl önce bana tarlasını bağışladı. ‘Akıl sağlığı yerindedir’ diye aile hekiminden rapor almıştım. Noter onaylı değildi, bu problem mi? Anneannem hâlâ yaşıyor. Anneannem vefat ettiğinde onun çocukları bana dava açarlarsa bağış bozulur mu?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Okuyucumun anneannesinin yaptığı bağış sırasında akıl sağlığının yerinde olduğuna dair alınan doktor raporunun noter tasdikli olması gerekmiyor. Ancak yine de ileride anneannenin akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiası ileri sürülecek olursa bunun, iddia edenler tarafından ispatı şart. Elde bir doktor raporu bulunduğuna göre aksini ispat zor. Ancak böyle bir iddiada bulunanlar; bağışı yapanın hayattayken kullandığı ilaçları, adına yazılı...