24 / 04 / 2024

gayrimenkul büyüme

gayrimenkul büyüme

Yılın ikinci çeyreğinde büyüme rakamları yüzde 2.9 ile beklentilerin altında kalırken, her sektörde olduğu gibi gayrimenkul ve inşaatta da 'Merkez faiz indirsin' sesleri yükselmeye başladı.

Uğur Dumankaya: Kentsel dönüşüm ile sektör ivme kazanır!

Uğur Dumankaya, 'İkinci çeyrek büyüme rakamlarında inşaat sektörü ile ilgili yavaşlama dikkat çekici, ancak kentsel dönüşüm çalışmaları ile sektör ivme kazanır' dedi.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Gayrimenkulde güçlü büyüme 2020’de başlar!

Bugüne kadar 3.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanına ulaşan Tahincioğlu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu “Ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Gayrimenkul de güçlü büyüme 2020 yılında yaşanacak” şeklinde konuştu.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

İnşaat sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Raporda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri verildi...

FuzulEv’de hedef sürdürülebilir büyüme!

Kurulduğu günden bu yana gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği projelerle adından sıklıkla söz ettiren FuzulEv, sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda Türkiye’nin her bölgesinde şubeleşmek adına çalışıyor. 

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

İnşaat sektörü yılı büyüme ile kapatacak!

Geçen yılı Türkiye ekonomisinin üzerinde büyüme ile kapatan gayrimenkul sektörü, ilk çeyrekte daralmaya başladı. Daralma hazır betonda da görülürken, sektör temsilcileri, ikinci çeyrekte pozitif veriler gelmeye başladığı ve sektörün yılın tamamını büyüme ile kapatacağı aktarıyorlar.

2017'de büyüme için planlar hazır!

"Daha Güçlü Türkiye" için ellerini taşın altına koymaya hazırlanan gayrimenkul şirketleri yeni projelerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni dönem büyüme stratejilerini ülke büyümesini desteklemek üzere yeniden inşa ediyorlar.

Konut satışlarında bu yıl yüzde 12'lik büyüme bekleniyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya: "Yıl sonunda 1 milyon 250 bin ile 1 milyon 300 bin arasında konut satışı gerçekleşecek. 2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

Konut sektöründeki büyüme çalışan sayısını artırdı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 4.5 büyüme bekliyoruz!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, bu yıl inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

gayrimenkul büyüme Haberi

gayrimenkul büyüme

Büyüme rakamları yüzde 2.9 ile beklentilerin altında kalırken, her sektörde olduğu gibi gayrimenkul ve inşaatta da 'Merkez faiz indirsin' sesleri yükselmeye başladı. Ancak bu dönemde sektörün hızını kesen sadece yüksek faiz rakamları değil. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın değişeceğini duyurduğu yeni Tüketici Kanunu ve 1 Haziran'dan sonra ruhsatı bağlanan yapılarda geçerli olacak konutun büyüklüğünü değil, değerini esas alan KDV uygulaması ile ilgili düzenlemelerin gecikmesi de sektörü uzun bir bekleme sürecine soktu. Sektör oyuncuları Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan faiz indirimi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan Tüketici Kanunu'ndaki gayrimenkul sektörü ile ilgili maddelerin netleşmesi ve son olarak da Bakanlar Kurulu'ndan KDV oranlarında esas alınacak değerleri açıklamasını bekliyor.



Ekonomik büyümenin altında kaldı


Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçen yıl ilk...