20 / 04 / 2024

gayrimenkul değerleme düşüklüğü

gayrimenkul değerleme düşüklüğü

İş dünyasının kredi ağırlıklı olarak büyümesini bırakması gerektiğini aktaran MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, şirket yapılarının kuvvetlenmesi için bunu durumun önemli olduğunun altını çizerek, “Bankaların teminatlarda uyguladığı değersizleştirmelerin de önüne geçilmeli” dedi.

Gayrimenkul değerleme ücretlerine uzmanlardan tepki geldi: Zam oranı beklentilerden düşük!

Gayrimenkul değerleme uzmanları, gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesinde yapılan güncelleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, zamma tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Gayrimenkul değerleme tarifesi neye göre belirlenir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesinde yapılan güncellemeyle, değerleme ücretlerinde ortalama yüzde 7,5 oranında artış yapıldığını söyledi.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...

Martı GYO 2021-2022 dönemi için gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

Martı GYO tarafından 1 Nisan 2021-31 Mart 2022 hesap dönemi içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti almak üzere Aden Gayrimenkul Değerleme'nin seçilmesine karar verildi.

Platform Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Marmara Bölge Müdürlüğü İstanbul Şubesi açıldı!

Platform Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Marmara Bölge Müdürlüğü İstanbul Şubesi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aykuş tarafından açıldı.

Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap gayrimenkul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi "Başkent Emlak Konutları 1. Etap" Projesi için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Doğuş GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Doğuş GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde portföyüne alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.veya TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

Yapı Kredi Koray GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Yapı Kredi Koray GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde şirket tarafından portföyüne katılacak ve değerleme gerektiren varlıklarla ilgili değerleme yapmak üzere, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ve Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi.

TSKB GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

TSKB GYO'nun Fındıklı Bina I, Fındıklı Bina II, Tahir Han, Pendorya Alışveriş Merkezi ve Divan Adana Oteli için değerleme hizmetlerinin  Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den alınmasına karar verdi. 

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi Amasya'da başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması Amasya'da başladı.

Doğuş D Ofis Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "D Ofis Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Emlak Konut Ispartakule Evleri gayrimenkul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Emlak Konut Ispartakule Evleri 1.Etap 1.Kısım Konut, Ticaret ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

gayrimenkul değerleme düşüklüğü Haberi

gayrimenkul değerleme düşüklüğü

Hersek’in Saraybosna şehrinde gerçekleştirilen 23’ncü Uluslararası İş Formu’nda (International Business Forum-IBF), Türk iş dünyasında son yıllarda kredi kullanımı ile büyüme trendi alışkanlığı oluştuğunu ifade eden Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan, “Biz bu işlerin kredi kullanmadan da olabileceğini düşünüyoruz. Kredi işlemlerinde bankalar ağırlıklı teminat üzerinde duruyor. Döviz yukarı çıktığında TL olarak aldığı teminatı dövize endekslediğinde bu defa düşük kalıyor” diye konuştu. 15 Temmuz sonrası bankaların dolar artışına önceden ayak uydurduğunu söyleyen Kaan, kredi alırken varlığın bankaya götürüldüğünde 2 milyon dolarlık teminat talep edildiğini fakat teminat olan varlığın daha sonra değerinin 2 milyondan 700-800 bine indirildiğini belirtti. Kaan, bu alanda değerleme boşluğu olduğunu aktarırken, “GABORAS’la gayrimenkullerin gerçek değerini oluşturabilirsek, Türkiye’nin GSYH’sını dörde katlayabiliriz” dedi.

Ortaklığa dayalı...