24 / 04 / 2024

gayrimenkul emlak vergisi değeri

gayrimenkul emlak vergisi değeri

Emlak vergisi mükellefiyeti 2015 yılında başlayan kimseler ne kadar emlak vergisi ödüyor? 2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti nasıl yapılıyor? İşte yanıtı..

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini akından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart tarihinde başlıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başladı. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların cevapları...

Gayrimenkulü olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi resmen belli oldu! Ödemeyen yandı...

Gayrimenkul sahibi olanlar, 319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi ödemek zorunda. Peki, 2023 emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte 2023 emlak vergisi ödeme takvimi...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? İşte detaylar...

2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kimi gayrimenkul sahipleri ise iki taksitte ödemeyi tercih etti. İlk taksit ödemelerini Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödedi. Peki, 2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi değerine dava açmak için 7 Eylül son gün!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz emlak vergisi değerine dava açmak isteyenler için tarih hatırlatmasında bulundu.

5 soruda emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alan kimseler, emlak vergisi mükellefi olarak öncelikle beyanname vermekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017!

Gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen emlak vergisi 2017 yılı 1. taksiti için ödemeler 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit 2017 ne zaman?

Emlak vergisi cezası hesaplama 2017!

Gayrimenkulü olan herkesin her sene emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi zamanında ödenmezse aylık ceza uygulanıyor. İşte emlak vergisi cezası hesaplama 2017 örneği..

5 soruda emlak vergisi muafiyeti 2017!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ancak kanunda vergi muafiyeti de bulunuyor. Peki, kimler hangi koşullarda vergiden muaf tutuluyor? İşte 5 soruda emlak vergisi muafiyeti 2017..

Emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergiyi tüm gayrimenkul sahipleri ödemekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?

gayrimenkul emlak vergisi değeri Haberi

gayrimenkul emlak vergisi değeri

2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti!

Emlak vergisi mükellefiyeti 2015 yılında başlayan kimselerin, mükellefiyetleri ile ilgili bina, arsa ve arazi vergisi tarhiyatına esas alınacak vergi değerleri; takdir komisyonlarınca 2013 yılında takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin; 2014 yılına ait yeniden değerleme oranının yarısı nispetinde artırılması suretiyle bulunacak asgari ölçüde metrekare birim değeri dikkate alınarak hesaplanacaktır.


ÖRNEK 

Mükellef (B) 2014 yılında Konya ili, Akşehir ilçesi sınırları içinde 950 m2 büyüklüğünde bir arsa satın almış ve bu arsaya ilişkin emlak vergisi bildirimini ilgili belediyeye vermiştir. Arsanın bulunduğu cadde için takdir komisyonunca 2014 yılından itibaren uygulanmak üzere takdir edilen asgari ölçüde arsa metrekare birim değeri 250,00 TL'dir. 


2014 yılına ait yeniden değerleme oranının yarısı yüzde 5,055 olarak tespit edilmiş...