19 / 04 / 2024

Gayrimenkul Güvence Modeli

Gayrimenkul Güvence Modeli

Gayrimenkul sektörüne ilişkin yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sorunlarından birisi de gayrimenkulün hukuki durumuna ilişkin güvensizliğidir. Ortaya çıkan tapu sigortasıyla ilgili çözüm önerilerini Avukat Kadir Kurtuluş açıkladı...

Avukat Kadir Kurtuluş: İç ve dış pazarda güven için Gayrimenkul Güvence Modeli oluşturulmalı!

Gayrimenkul sektörüne ilişkin yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sorunlarından birisi de gayrimenkulün hukuki durumuna ilişkin güvensizliğidir. Ortaya çıkan tapu sigortasıyla ilgili çözüm önerilerini Avukat Kadir Kurtuluş açıkladı...

Im Emlak Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Im Emlak Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Marıana Shtukovetska tarafından kuruldu.

Üngör Gayrimenkul Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üngör Gayrimenkul Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Ergül tarafından kuruldu.

Zeynosh Global Gayrimenkul Gıda İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeynosh Global Gayrimenkul Gıda İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Işıl Zeynep Özden tarafından kuruldu.

4e Gayrimenkul Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4e Gayrimenkul Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 83 milyon 278 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Hüdai Yılmaz ve Betül Yılmaz ortaklığında kuruldu.

New Life Otomotiv Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

New Life Otomotiv Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Erdoğan tarafından kuruldu.

Bu kişilere sosyal güvence geliyor! Resmen açıklandı! Hayaller gerçek oluyor!

Kamuda ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşa yarı zamanlı (part-time) çalışma fırsatı sunulurken; sosyal güvenlik, izin ve aynı zamanda tazminat gibi haklar da yasalarla güvence altına alınıyor. Yarı zamanlı çalışmaya ilişkin yeni düzenlemeler de gelecek. İşte detaylar...

Alwaleed Yatırım Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Alwaleed Yatırım Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Alwaleed Yatırım Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Nka Gayrimenkul Gıda Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Nka Gayrimenkul Gıda Turizm Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veyis Dincer tarafından kuruldu.

Güvence 34 İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güvence 34 İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bünyamin Barak tarafından kuruldu.

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Kodalbaş ve Mehmet Cemal Zeybek ortaklığında kuruldu.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Teeg İnşaat Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teeg İnşaat Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 11 milyon 920 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Kemal Ersu, İbrahim Tevfik Gömeçlioğlu ve Orkun Oğuz ortaklığında kuruldu.

Askılıç İnşaat Gayrimenkul Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Askılıç İnşaat Gayrimenkul Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Kılıçaslan tarafından kuruldu.

Gayrimenkul Güvence Modeli Haberi

Gayrimenkul Güvence Modeli

Gayrimenkul sektörüne ilişkin yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sorunlarından birisi de gayrimenkulün hukuki durumuna ilişkin güvensizliğidir. Bu sebeple ortaya çıkan tapu sigortasının ne olduğunu, nasıl çalışacağını ve diğer çözüm önerilerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk. 

“Ülkemizde pek uygulaması olmayan tapu sigortası çoğu batı ülkesinde uygulanan bir sistemdir. Bu sistem gayrimenkul alım satımına ve devamına ilişkin sürecin güvenliği için oluşturulmuştur. Bir gayrimenkulü alırken yapılması gereken derin araştırmalar mevcut olabilir. Örneğin; tapu kayıtlarının incelenip eski tarihlere dair bir şerh ya da mülkiyeti kısıtlayıcı durumun olup olmadığı, ipotek haciz vs tedbirlerin gayrimenkulün ilk sahibinden başlayarak şu ana kadar nasıl süre geldiği, yerel yönetimlerin ilgili gayrimenkule ilişkin planlamaları, DOP kesintileri ve diğer uygulamaları, mülkiyetin devir edilebilirliği, bölgesel baraj vs gibi yapıların gayrimenkul üzerindeki etkisi,...