07 / 05 / 2024

gayrimenkul haciz yapılma talebi

gayrimenkul haciz yapılma talebi

Alacaklının haciz talebinde bulunması için öncelikle İcra Müdürlüğü'ne giderek, borçlu hakkında takip talebinde bulunması gerekiyor. Borçlunun, borcunu ödememesi durumunda mallarına haciz konulabiliyor. İşte gayrimenkul haciz talebi örneği...

Üsküdar Üniversitesi ve İBB gayrimenkul satıyor! Bu tarihlere dikkat!

Üsküdar Üniversitesi ve İBB, gayrimenkul satışı yapılacağını açıkladı. Peki hangi ilçelerdeki gayrimenkuller satılacak? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri... 

Ballıca Manzara Villaları'nda ön talebe özel sıfır faiz fırsatı! 

Çukurova Gayrimenkul – Msy Yapı iş ortaklığında hayata geçirilen Ballıca Manzara Villaları'nda ön talebe özel sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Peki projede konut fiyatları ne kadar? 

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Ağustos'ta 312 bin 339 gayrimenkul satıldı: 5.1 milyar TL tapu harcı geliri elde edildi! 

Türkiye'de Ağustos'ta 312 bin 339 gayrimenkul satışı yapılırken, 5 milyar 109 milyon 465 bin 415 TL de tapu harcı geliri elde edildi. İşte ayrıntılar...

Yabancıya gayrimenkul satışı azalmaya başladı!

Geçen yılın tamamında yabancılara 6,3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapılarak tüm yılların rekoru kırılırken bu yıl ilk 6 aylık rakamlara göre satışlarda yüzde 36,6 oranında bir düşüş yaşanıyor.

Ülke genelinde geçtiğimiz ay 275 bin 556 gayrimenkul satışı yapıldı!

Ülke genelinde temmuz ayında 275 bin 556 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve toplamda 4 milyar 476 milyon 606 bin 777 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Mart ayında 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı!

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemleri şubat ayına göre yüzde 83 arttı. Mart ayında  toplam 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı.

Scb Gayrimenkul Ve Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Scb Gayrimenkul Ve Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Adıman, Bülent Yılmaz, Cengiz Karaağaç ve Sebahattin Kılavuz ortaklığında kuruldu.

Haciz ve icra konularında güncelleme! Artık haciz yapılabilmesi için icra mahkemesi kararı gerekecek!

TBMM Adalet Komisyonu, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini kabul etti. Kanun teklifi, yargıda adil bir sürecin sağlanması ve borçluların mağduriyetinin önlenmesi amacını taşıyor.

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

2000 sonrası emekli olan SSK ve BAĞKUR’lularla alakalı intibak yasasından dolayı maaşlarında 1300 TL artış yapılma ihtimali var

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

gayrimenkul haciz yapılma talebi Haberi

gayrimenkul haciz yapılma talebi

Gayrimenkul haciz talebi!

Haciz talebinde bulunmak için öncelikle İcra Müdürlüğü'ne gidilerek, borçlu hakkında takip talebinde bulunmak gerekiyor. Yapılan bu talepten sonra İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. 


Borçlu da bu ödeme emrini aldıktan sonra yükümlülüklerini yerine getirmez ise takip kesinleşir ve kesinleşen takip bakımından da alacaklının kendisi ya da vekili İcra Müdürlüğü'ne gidip talepte bulunmak suretiyle borçlunun menkul, gayrimenkullerinin haczedilmesini ister. 


Söz konusu gayrimenkul haciz talebi örneği aşağıda bulunuyor:



GAYRİMENKUL HACİZ YAPILMA TALEBİ


T.C.

.....…... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


DOSYA NO: 2014/……….. ESAS

Alacaklı       :

Vekili      :

Borçlu   :

Borç Miktarı    : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)


Konu : Gayrimenkul üzerine haciz yapılması talebidir.


Alacaklı Vekili geldi, Borçlu adına kayıtlı gayrimenkuller varsa bunların kaydına haciz konulması için  TAKBİS ' ten sorgulanmasını ve tespit edilenlerin...