28 / 03 / 2024

Gayrimenkul ipoteğinin kaldırılması

Gayrimenkul ipoteğinin kaldırılması

Taşınmaz mallar üzerinde rehin kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Peki, kurulan gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır? İşte yanıtı..

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol parasının memleket kazanç sahiplerinden alınması usulünün adalete uygun olmamasından dolayı kaldırılmasına ve bina ve kazanç vergilerine eklenmesine karar verilmiş. 

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Kur korumalı hesaplarla ilgili flaş gelişme! Üst limit kaldırıldı

Son dakika gelişmesi. Hazine destekli Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz tavanının tamamen kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. İşte tüm detaylar...

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Değerli Konut Vergisi'nin 2 yılda bütçeye katkısı 3.5 milyon dolar oldu! Vergi kaldırılacak mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde Değerli Konut Vergisi'ni kaleme aldı. Türkmen, Değerli Konut Vergisi'nin kaldırılması gerektiğini dile getirdi. İşte o yazı...

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.

Gayrimenkul ipoteğinin kaldırılması Haberi

Gayrimenkul ipoteğinin kaldırılması

Gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır?

Taşınmaz mallar üzerinde rehin kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor.


Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabilir. Alacağın miktarının belli olmaması hâlinde, alacaklının bütün istemlerini karşılayacak şekilde taşınmazın güvence altına alacağı üst sınır taraflarca belirtilir.


Yurt içinde veya dışında faaliyette bulunan kredi kuruluşlarınca yabancı para üzerinden veya yabancı para ölçüsü ile verilen kredileri güvence altına almak için yabancı para üzerinden taşınmaz rehni kurulabilir. Bu hâlde her derecenin ifade ettiği miktar, rehin konusu alacağın tespit edildiği para türü üzerinden gösterilir. Ancak, aynı derecede birden fazla para türü kullanılarak rehin kurulamaz.


Yabancı para üzerinden kurulan rehne ait bir derecenin boşalması hâlinde, yerine, tescil edileceği tarihteki karşılığı Türk parası veya...