25 / 04 / 2024

gayrimenkul satış iptal davası

gayrimenkul satış iptal davası

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen '' tapu satış işlemine mirasçılar dava açabilir mi?'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

10 günde yabancıya 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi!

Türk vatandaşı olmak için Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı vatandaşlar eksper raporundan çıkan değerlemenin vatandaşlık için gereken 250 bin dolarlık sınırın altında kalması nedeniyle alım yapmıyor. Bu sebeple 10 gün içerisinde 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi. 

Peker GYO'nun İngiltere'deki gayrimenkul satışı iptal edildi!

Peker GYO'nun İngiltere'nin Gravesend bölgesinde yer alan gayrimenkulünün satışı İngiltere'de piyasasında yaşanan pozitif gelişmeler nedeniyle vazgeçildi.

Kiler GYO'nun Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi iptal edildi! 

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi'nde yer alan arsa üzerinde ticari alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla imzalanan Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi feshedildi...

Reysaş GYO'nun 2.3 milyon TL'lik gayrimenkul satışı iptal edildi!

Reysaş GYO, Muğla İli Bodrum İlçesi'nde bulunan gayrimenkulün 2 milyon 300 bin Euro bedel ile satın alınmasına ilişkin "Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş." ile şirket arasında yapılan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak fesih edildi. 

Global Yatırım Holding'in gayrimenkul satışı iptal edildi!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Ardus Gayrimenkul Yatırımları AŞ'nin hisseleri ile tüm gayrimenkul yatırımlarının Okullu Gıda AŞ'ye satışına ilişkin sözleşmenin iptal edildiğini açıkladı.

Hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi?

Gayrimenkul sahibi olurken dikkat edilmesi gereken konuların başında hisseli tapu geliyor. Hisseli tapu satılabilir mi? Hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi?

Emlak Konut GYO Ankara Yenimahalle arsa satışı iptal edildi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut GYO Ankara Yenimahalle arsa satışı iptal edildi.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu İzmir'de 48 adet gayrimenkul satıyor!

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir İli, Aliağa İlçesi, Çakmaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan 48 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 25 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek...

Gayrimenkul satışları yüzde 7,5 geriledi, markalı konut satışı hız kesmedi!

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun.

Milli Emlak İzmir'de 3 adet gayrimenkul satıyor: 5 milyon 170 bin liraya!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü İzmir Menemen ve Aliağa'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 18 Haziran ve 19 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek...

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 7 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi Konya Kuzukuyu Mahallesi, Acıpınar Mahallesi ve Ziyagökalp Mahallesi'nde, Mersin'de tece Mahallesi ve Mezitli Mahallesi'nde, Çanakkale'de Çardak Köyü'nde, Sakarya'da Şevkiye Mahallesi'nde 7 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte ön ödemeli satış sözleşmesini imzalayan tüketicilere yeni haklar tanınıyor. İşte onlardan biri: Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı..

gayrimenkul satış iptal davası Haberi

gayrimenkul satış iptal davası


Anneannemin adına kayıtlı tarlayı tapuda satış işlemi yaparak satın aldım. Karşılığında ödediğim para da rayicin bir miktar üzerinde. Bir müddet sonra da kendisi ile ölünceye kadar bakım sözleşmesi imzaladık. Anneannem hayatta. Bir gün vefatında yasal mirasçıları bu satışı iptal ettirebilir mi? ● S.Ö. 

Bir kimse öldüğünde geride yasal mirasçıları ile mirasçı atanan kimseler kalır. Bunlar kendilerinden mal kaçırıldığı iddiası ile dava açabilirler. Ancak bir dava açılırken haklı nedenler bulunmalı, elde haklılığı ispatlayacak belge olmalıdır. Yoksa açılan dava ret ile sonuçlanır. Sizinki gibi olaylarda satış bedelinin rayice uygun olup olmadığı hususu önem taşır.

Zira çoğunlukla mirasçılardan mal kaçırmaya yönelik tescillerde ödenen para rayicin altındadır veya kayıtlarda görülmesine rağmen fiilen ödenmemiştir.

Bu hususlar tespit olunduğunda satışın iptaline karar verilebilir. Ancak anlattıklarınızdan rayicin bir...