19 / 04 / 2024

gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma süresi

gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma süresi

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte ön ödemeli satış sözleşmesini imzalayan tüketicilere yeni haklar tanınıyor. İşte onlardan biri: Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı..

Sinpaş GYO, Küçükçekmece Halkalı'daki arsa satışı sözleşmesini fesh etti!

Sinpaş GYO, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, 801 ada, 30 parsel için yapılan "Finansal Kiralama Maksadıyla Satın Alınan Gayrimenkul Sözleşmesi"nin karşılıklı mutabık kalınarak feshedilmesine karar verdi. İşte ayrıntılar...

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesinin değişikliği için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul, esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. maddesinin değişikliğine ilişkin uygunluk görüşü alınması için SPK'ya başvurdu.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma süresi Haberi

gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma süresi

Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte bu sözleşmeyi imzalayan tüketicilere yeni haklar tanınıyor.


Tüketicilerin mağduriyetinin önlenmesi için, ruhsatsız konut satışları yapılamıyor. Ön ödemeli gayrimenkul satış sözleşmesinin yapılabilmesi için ilgili yapı için ruhsatın alınmış olması gerekiyor. 


Peki tüketici gayrimenkul satış sözleşmesinden cayabilir mi? gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma süresi ne kadardır?


Cayma hakkı

Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.


Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya...