27 / 04 / 2024

gayrimenkul satışı kazanç vergisi

gayrimenkul satışı kazanç vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. İşte 2015'te gayrimenkul satanların vergisi..

2021'in ilk 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Türkiye'de Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 494 bin 165 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 10 milyar 221 milyon 875 bin 369 TL tapu harcı geliri kazanıldı.

Gayrimenkul satışlarındaki kazançlar kurumlar vergisinden muaf mı?

1 Nisan itibariyle başlayan kurumlar vergisi beyan süreci 30 Nisan akşamı bitecek. Peki gayrimenkul satışlarındaki kazançlar kurumlar vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

Ticari kazanç yönünden gayrimenkul satışı!

Gayrimenkul satışlarında devamlılık bulunmayan ve bir ivaz karşılığı olmak üzere 2007 tarihinden önce iktisap edilip 4 yıl ya da 5 yıl süre ile elde tutulan gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazançlar vergilendiriliyor.

Kurumların gayrimenkul satış istisna oranları düşürüldü !

Gayrimenkul satışlarından elde edilen kazançlara uygulanan yüzde 75'lik istisna oranı Torba Yasa ile yüzde 50’ye düşürüldü. Uygulama 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Gayrimenkul satışında vergi 2016!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bu kazanç belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul satışında vergi 2016 nasıl ödenir? Gayrimenkul satışında ödenecek vergi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 80 inci maddesinin 6. bendi uyarınca, mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul satışında ticari kazanç olarak tespit edilmeyen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul satışında gelir vergisi oranı 2015...

Gayrimenkul satışı gelir vergisi 2015!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor. İşte gayrimenkul satışı gelir vergisi 2015...

Tuzla Belediye Başkanlığı 3 adet gayrimenkul satıyor: 7 milyon 94 bin liraya!

Tuzla Belediye Başkanlığı Tuzla merkez ve Aydınlı'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 24 Haziran 2014 tarihinde saat 14:00 'te gerçekleştirilecek...

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu İzmir'de 48 adet gayrimenkul satıyor!

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir İli, Aliağa İlçesi, Çakmaklı Köyü sınırları içerisinde bulunan 48 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 25 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek...

Gayrimenkul satışları yüzde 7,5 geriledi, markalı konut satışı hız kesmedi!

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun.

Milli Emlak İzmir'de 3 adet gayrimenkul satıyor: 5 milyon 170 bin liraya!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü İzmir Menemen ve Aliağa'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 18 Haziran ve 19 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek...

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 7 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi Konya Kuzukuyu Mahallesi, Acıpınar Mahallesi ve Ziyagökalp Mahallesi'nde, Mersin'de tece Mahallesi ve Mezitli Mahallesi'nde, Çanakkale'de Çardak Köyü'nde, Sakarya'da Şevkiye Mahallesi'nde 7 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

gayrimenkul satışı kazanç vergisi Haberi

gayrimenkul satışı kazanç vergisi

2015'te gayrimenkul satanların vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. 


Gayrimenkul gelir vergisi, satışı yapan ve dolayısı ile kazanç elde eden kimse tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi kazancın elde edildiği seneyi takip eden yılda yapılıyor.


Buna göre 2015'te gayrimenkul satanların vergisi, 2016 yılında ödeniyor. Ödeme öncesinde 25 Mart'a kadar beyannamelerin verilmesi gerekiyor.


Ödemeler ise sene içerisinde iki eşit taksitte yapılabiliyor. 1. taksit ödemeleri 31 Mart'a kadar vergi dairesine yapılıyor. Verginin 2. taksitleri ise Temmuz ayında ödeniyor.


Gayrimenkul gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda istisna üstündeki gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan...