25 / 04 / 2024

gayrimenkul satışları düştü mü

gayrimenkul satışları düştü mü

TURYAP Hatay Temsilcisi İsmail Emeç, Suriye olaylarının başlamasıyla beraber komşu ülkelerde kapıların kapanması, Reyhanlı olayları, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki devam eden karmaşıklıklardan dolayı gayrimenkul alım- satım durma noktasına geldiğini söyledi.

Gökhan Karahan: Bu sene tapuda 2 milyon civarında işlem yapılacak!

Funda Özkan'ın bu hafta söyleşi konuğu Remax Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan Seçim sürecinde yatırım amaçlı hareket edenlerin beklemeye geçtiğini belirterek, "Piyasada canlanma belirtileri var" dedi...

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Yabancıya gayrimenkul satışındaki düşüşün nedeni: Fiyatlar! Bir daire fiyatına New York'tan müstakil villa alınıyor

Kripto fenomeni Murat Ali Calman'ın X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışlarından elde edilen gelirin 2023 yılında yüzde 41 düştüğünü belirtti. Peki yabancı yatırımcılar neden konut almıyor? Nedenini yabancı yatırımcılar anlattı...

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Konut satışları düştü! Gayrimenkulün yeni gözdesi arsa ve tarla oldu!

Değişen talepler, yükselen fiyatlar, kredi olanaklarının sınırlı olması gayrimenkul piyasasında dengeleri değiştirdi. Toplam satış içinde uzun seneler boyunca lider konumda olan konut, yerini arsa-tarlaya kaptırdı. İşte detaylar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

gayrimenkul satışları düştü mü Haberi

gayrimenkul satışları düştü mü


TURYAP Hatay Temsilcisi İsmail Emeç, gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, Suriye olaylarının başlamasıyla beraber komşu ülkelerde kapıların kapanması, Reyhanlı olayları, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki devam eden karmaşıklıklardan dolayı gayrimenkul alım- satım durma noktasına geldiğini söyledi.


“KOMŞU ÜLKELERLE KAPILARIN BİRAN ÖNCE AÇILMASINI TEMENNİ DİYORUZ”


Hatay Eski Emlakçılar Derneği başkanı TURYAP Hatay Temsilcisi İsmail Emeç gazetemize yaptığı açıklamada: “Konutlarda konut faizi bankalarda 0,90’a kadar inmesine rağmen piyasaların canlanmaması işi daha da kötüye sürüklüyor. Bu sürecin bu olayların biran önce durmasını, komşu ülkelerle kapıların biran önce açılmasını eskisi gibi Ticaretin açılmasını temenni ediyoruz” dedi.



Samandağ...