28 / 03 / 2024

gayrimenkul sektörü durgunlaştımı

gayrimenkul sektörü durgunlaştımı

Sektörde seçim öncesi başlayan hareketlilik şimdi de devam ediyor. Ev almayı düşünenler bu fırsatı değerlendirebilirler. Mustafa Baygan, lokomotif niteliği taşıyan sektörün durgunluğa girmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul sektörü dipten dönüş sinyalleri veriyor!

Cushman - Wakefield Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2022 Yıl Sonu Raporu yayımlandı. Söz konusu raporda gayrimenkul sektörünün dipten dönüş sinyalleri verdiği belirtildi. İşte o rapor...

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Yeni Evim kampanyasıyla gayrimenkul sektörü hızlanacak! 

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Yeni Evim Konut Finansman Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğüt, Yeni Evim kampanyasıyla gayrimenkul sektörünün hızlanacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektöründe alım satımlar hareketlendi!

Redstone'un basın toplantısında açıklamalarda bulunan Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul sektörüyle ilgili de konuştu. Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu an gayrimenkul sektöründe fırsatların olduğu bir dönemde bulunduğumuzu belirtti.

Gayrimenkul sektöründe yeşil dönüşüm başlıyor!

İklim değişikliği sebebiyle ortaya çıkan karbon salınımı gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. İlerleyen süreçte hayata geçirilecek projeler için çalışmalar başlıyor.

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

gayrimenkul sektörü durgunlaştımı Haberi

gayrimenkul sektörü durgunlaştımı

Sektörde seçim öncesi başlayan hareketlilik şimdi de devam ediyor. Ev almayı düşünenler bu fırsatı değerlendirebilirler.


Seçimlerin ardından gayrimenkul sektörünü değerlendiren ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, lokomotif niteliği taşıyan sektörün durgunluğa girmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. 


'KRİZDE ALIM-SATIM FAZLA OLUR'

Gayrimenkulün hiçbir sektörde olmayan özellikler taşıdığını ifade eden Baygan, “Sektöre mahsus ve başka hiçbir iş kolunda olmayan bir özellik var. Bu işte hiçbir zaman işler durgun olmaz. Herhangi bir kriz anında bile alan-satan sayısı normal günlerden fazla olur. Nedeni belli, kiminin nakde ihtiyacı vardır, kiminin de var olan nakdini uygun fiyat ile mala dönüştürmeye... Dövizdeki ani hareket, bazı portföy sahipleri için de günü değerlendirme fırsatı oluyor” dedi.


HER ZAMAN HER FİYATTAN SATIŞ MÜMKÜN

Seçim öncesi sanayi ve ticaret alanında durgunluklar yaşandığını buna karşın...