27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü rekor

Gayrimenkul sektörü rekor

Pandemiye rağmen gayrimenkule olan talebin düşmediğini dile getiren Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp 2021 yılında yeni rekorların gelebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektörü rekor bekliyor!

1 Kasım seçimlerinin ardından tek başına iktidarın sektöre ilaç gibi geldiğini vurgulayan gayrimenkul uzmanları, hükümetin ‘ilk 100 gün’ programında sektöre yönelik net adımlar atması durumunda gelecek yılın ‘rekorlar yılı’ olabileceği görüşünde.

Gayrimenkul sektörü en hızlı günlerini yaşıyor!

Koronavirüs salgını sürecinden sonra gayrimenkul sektörü en hızlı dönemlerinden birini yaşamaya başladı. Kamu bankalarının 1 Haziran 2020’de hayata geçirdiği kredi paketi sonrasında konut kredi kullanımlarında rekor artış yaşandı.

2019 gayrimenkul sektörü için umut yılı olacak! 

2019’un gayrimenkul sektörü için ‘umut yılı’ olacağını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2019'da rekor beklentilerinin de yüksek olduğunu belirtti...

Gayrimenkul sektörü 2018'den umutlu!

Geçen yıl 1 milyon 409 bin 314 konut satarak rekor kıran gayrimenkul sektörünün temsilcileri, bu yıl yatay bir seyir izleneceğini ve benzer rakamların yakalanacağını düşünüyorlar. 

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Gayrimenkul sektöründe bu yıl rekor bekleniyor!

2 milyon kişiye istihdam sağlayan ve 200’den fazla alt sektörü besleyen inşaat ve gayrimenkul sektörü bu yıl yeni bir rekor hedefliyor.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye hızlı başladı!

Gayrimenkul sektöründeki teşvikler ve kampanyalar rakamlara yansıdı. Konut satışları 1.3 milyon adet ile rekor kırdı.

2017’de gayrimenkul sektörü rekor kıracak!

Propa CEO’su Can Özçiçek, 2017’de gayrimenkul sektörünün yeni bir rekor kırabileceğini söyledi. Özçiçek, hem devlet yetkilileri hem de sektör temsilcileri tarafından sunulan bu imkanlarla sektörün ciddi bir ivme yakalayacağını belirtti.

Gayrimenkul sektörü Arap müşterilerle rekor kıracak!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 2016 yılını gayrimenkul sektöründe rekor ile kapatacaklarını söyledi. Bu başarıda en büyük payın Arap müşterisinin olduğunu söyleyen Uzun, “Kuveytli yönünü Türkiye’ye çevirdi. " dedi.

Türk gayrimenkul sektörü rekor kırmaya hazırlanıyor!

Türkiye geçirdiği 2 seçim ve Batı kaynaklı ekonomik durgunluğa rağmen siyası istikrarı ile gayrimenkul satışında rekor kırmaya hazırlanıyor. Körfez piyasasına açılan Türk gayrimenkul sektörü bu yılın ilk 3 ayında Arap alıcıların istilasına uğradı.

Gayrimenkul sektörünü 2016 yılında neler bekliyor?

Çifte seçim, kurdaki dalgalanmalar, maliyet artışları, faizlerin yükselmesiyle yorulan sektör, her şeye rağmen konut satışında rekor seviyelere ulaşılmasıyla 2015’i moralli kapattı. Peki Gayrimenkul sektörünü 2016'da neler bekliyor?

Gayrimenkul sektörü Kasım - Aralık döneminde yeni rekor bekliyor!

Gayrimenkul sektörü güçlü gelen ekim rakamı sonrası yine rekor hazırlığı yapıyor. Seçimlerin ardından yabancıların da ilgisi arttı, yerli alıcı ise ‘beklemeyi’ bıraktı, satışlar roket gibi fırladı

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gayrimenkul sektörü rekor Haberi

Gayrimenkul sektörü rekor

Türkiye genelinde 2020'de gayrimenkulde 2 milyon 678 bin 74 satış işlemi yapıldı. Böylelikle emlak sektöründe tüm senelerin rekoru kırıldı. 2021 yılına da umutlu giren gayrimenkul sektörü bu sene yeni rekorların gelebileceği beklentisinde.  

Faiz indiriminin etkisi oldu

Pandemiye rağmen gayrimenkule olan talebin düşmediğini dile getiren Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “2020’de gayrimenkulde 2 milyon 678 bin 74 satış işlemi gerçekleşti. Özellikle 2. elde satışlardaki gerçekleşen 1 milyon 29 binlik konut satışında pandemi dönemindeki faiz indiriminin çok büyük etkisi oldu” diye konuştu.

İkinci el hareketli

Gayrimenkul sektörünün 2021 beklentilerini de masaya yatıran Alp, ikinci el satışlarına ilginin büyük olduğunu söyleyerek “İkinci el çok hareketli. Mevcut faiz oranları düşerse gayrimenkulde hareketlilik daha da artacak. Bu durumda yeni rekorların gelmesi kaçınılmaz”...