24 / 04 / 2024

Gayrimenkul şirketleri Dubai Cityscape 2015

Gayrimenkul şirketleri Dubai Cityscape 2015

Yaz dönemi başta olmak üzere yurtiçindeki belirsizlikler nedeniyle satışlarında dış piyasaya ağırlık vermeyi düşünen gayrimenkul firmaları, dünyanın önde gelen emlak fuarları arasındki Dubai Cityscape Global 2015’i deyim yerindeyse ablukaya aldı.

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

Dubai Properties Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Dubai Properties Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Özgüür Kaya tarafından kuruldu.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Dubai'de gayrimenkul fiyatları arttı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde Dubai'deki gayrimenkul sektörünü ve fiyatları kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Dubai bölgesel merkez olurken İstanbul neden olamadı?' başlıklı yazısı...

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Gayrimenkulde yatırımlar değişiyor! Hazır arazi konsepti başlıyor!

Konut ve ofis binası yatırımları devam ederken gayrimenkul şirketleri şimdi de öğrenci yurdu, yaşlı bakımevi ve sağlık rezidansları ile hazır arazi konseptleri üzerine yoğunlaştı...

Gayrimenkul sektöründe yeni trend: Online satışlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber gayrimenkul şirketleri talepleri karşılayabilmek için müşterilerine konut ve ofisleri sanal turlarla gezdirirken, satın alma ve tapu işlemleri de online ortamda yürütülüyor.

Compass, portföyünü Türkiye’ye taşıyacak!

ABD’de 2007'den beri gayrimenkul danışmanlığında bulunan Çağlar Acar, ülkenin en büyük bağımsız gayrimenkul şirketleri arasında yer alan Compass’ın portföyünü Türkiye’ye taşıyacak.

Delta Dubai Entegre projesi geliyor!

Delta Gayrimenkul Delta Dubai Entegre projesi için düğmeye bastı. Proje 296 milyon 825 bin 389 TL yatırım bedeliyle yükselecek.

Borsadaki gayrimenkul şirketleri ne kadar zarar etti?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Borsa İstanbul'da 2019 yılının ilk çeyrek verilerine göre gayrimenkul yatırım ortaklığında faaliyet gösteren şirketler 1 milyar TL kârdan 171.9 milyon TL zarara döndü...

Gayrimenkul şirketleri Dubai Cityscape 2015 Haberi

Gayrimenkul şirketleri Dubai Cityscape 2015

Yaz dönemi başta olmak üzere yurtiçindeki belirsizlikler nedeniyle satışlarında dış piyasaya ağırlık vermeyi düşünen gayrimenkul firmaları, dünyanın önde gelen emlak fuarları arasında bulunan Dubai’deki Cityscape Global 2015’i deyim yerindeyse abluka altına aldılar.


8-10 Eylül’deki fuara dünyanın dört bir yanından katılacak 266 firmanın 40 tanesi Türkiye merkezli olarak kayıtlarını yaptırdılar. Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketleri yeni projelerini ilk defa fuarda görücüye çıkartacaklar.


YENİ PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Cityscape Fuarı’nı uluslararası piyasada Körfez ve Doğu bölgeleri adına bir kapı olarak gördüklerini ifade etti.

Dumankaya, “Geçen yıl standımız yoktu ancak Türkiye’de yabancıya satış anlamında meydana gelen olumlu gelişmelere yönelik bu yıl 180 metrekarelik alanı kiraladık. DKY Kartal ve Lokum Evler’in yanı sıra Cityscape’de Kağıthane projemizi uluslararası anlamda görücüye çıkaracağız” ifadelerini...