26 / 04 / 2024

gayrimenkul vergi dönemi 2018

gayrimenkul vergi dönemi 2018

Vergi takvimine göre gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi için 1. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor..

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 

Gayrimenkulde kur korumalı yatırım dönemi başladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe kur korumalı yatırım dönemi başladı. 

Martı GYO 2021-2022 dönemi için gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

Martı GYO tarafından 1 Nisan 2021-31 Mart 2022 hesap dönemi içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti almak üzere Aden Gayrimenkul Değerleme'nin seçilmesine karar verildi.

Kripto para ile 'gayrimenkul alma' dönemi!

Dünyanın önde gelen kripto para birimi ödeme çözümü platformu Utrust ile güç birliğine gitti. Tüm dijital para birimleriyle kredi kartı kolaylığında, dalgalanan kurlardan etkilenmeden ödeme yaparak, güvenli bir şekilde gayrimenkul almasının yolu açıldı.

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri vergi beyanı için son hafta!

Pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü için vergi dönemi başladı. Kira geliri elde eden, gayrimenkul satış kazancı elde eden, yurtdışı faiz geliri elde edenlerin 1 hafta içerisinde beyanname vermeleri gerekiyor.

Bu ay 4 milyon gayrimenkul sahibi vergi ödeyecek!

Gelir Vergisi mükellefleri için vergi dönemi başladı. Sadece gayrimenkul sermaye iradı yönünden mükellef sayısı 4 milyonun üzerinde olacak.

Ev sahipleri dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Vergi mükellefleri için vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek.  Gayrimenkul sahiplerinin veraset ve intikal vergisi ödemelerini, Emlak ve Çevre vergisi ödemelerini Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekiyor.

2019 gayrimenkul vergi dönemi bugün başladı!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler için ödeme dönemi bugün itibari ile başladı. 

Vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olanların 2018’de elde ettikleri kira geliri için beyanname verme dönemi 1 hafta sonra başlıyor. 

Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Vergi mükelleflerinin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor... 

Vergi dönemine hazır mısınız?

2019 vergi dönemi başlıyor. Bu kapsamda Çevre Temizlik Vergisi, Kira Gelir Vergisi, Emlak Vergisi ve Değer Artış Kazancı Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak...

gayrimenkul vergi dönemi 2018 Haberi

gayrimenkul vergi dönemi 2018

2018 yılında Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için ödenecek vergi dönemi 15 gün sonra 1 Mart'ta başlayacak.

1 Mart itibari ile başlayacak vergi döneminde emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisinin 1. taksiti ödenecek. Vergi için en son ödemeler emlak ve çevre temizlik vergisinde 31 Mayıs'ta, kira ve değer artış kazancı vergisinde ise 31 Mart'ta yapılacak.

Vergilerin ikinci taksitleri de yine farklı tarihlerde alınacak. Emlak ve çevre temizlik vergisi için ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında, kira ve değer artış kazancı vergisi için ise ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayında ödenecek.

Emlak vergisi 2018 ne kadar?


Emlak vergisi için ödenecek bedel, gayrimenkulün değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Bu bedel büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak...