25 / 04 / 2024

gayrimenkul yatırımında neye bakmalı

gayrimenkul yatırımında neye bakmalı

Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Araba alırken kaza yapmış mı, çizik var mı, ev alırken salonu nasıl, odaları nasıl diye bakılıyor. Halbuki depreme dayanıklı mı, beton sınıfı nedir, onlara bakılmalı” dedi.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Galatasaray, Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ve Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek çatı altında topluyor!

Cemal Özgörkey yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü bünyesinde yer alan Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ile Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek bir çatı altında toplayacaklarını söyledi.

Gayrimenkul yatırımında İngiltere fırsatı!

ASRIA STRATEGY Yatırım Danışmanı Asya İlayda Ekinci, İngiltere'de gayrimenkul yatırımının faydaları ve ülkeden gayrimenkul yatırım yapmak için koşulları sıraladı. 

Antalya'da gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgeler!

Türk Emlak Haber Ajansı Antalya Bölge Temsilcisi İlker Ay, Türkiye'nin turizm kentlerinden Antalya'nın gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgelerini sıraladı.

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Gayrimenkul yatırımında avantajlı yöntem: Gayrimenkul Yatırım Fonu!

Az bilinen ama birçok avantaja sahip olan bir yatırım enstrümanı olan Gayrimenkul Yatırım Fonu, gayrimenkul yatırımında avantajlı yöntem olarak öne çıkıyor...

Yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere tavsiyeler!

İşadamı Gürkan Gülay, yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen girişimciler için Karadağ'ı işaret etti.

İstanbul'da ev yatırımında geri dönüş süresi uzadı!

İstanbul'da gayrimenkul yatırımında geri dönüş süreleri uzadı. Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, İstanbul'da ortalama geri dönüş sürelerinin 22 yıl olduğunu ifade etti.

Gayrimenkul yatırım fonlarında yeni düzenleme!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, satışlar 6 ay içinde başlayabilecek, Yapı kayıt belgesi alınan yapılar da fon portföyüne alınabilecek...

Gayrimenkul yatırımında en çok kazandıran ülke: Portekiz!

Vesta Global’in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Teuta Narazan, dünyadaki en iyi gayrimenkul yatırımının şu anda, yaşamadan sadece 1 hafta geçirerek AB pasaportu alınabilecek en ucuz ülke Portekiz olduğunu söylüyor...

Gayrimenkul yatırımında bunlara dikkat!

Yatırım Uzmanı Enes Su, Türkiye'de şu sıralarda en garanti yatırım şeklinin gayrimenkul olduğunu belirterek gayrimenkul yatırımında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı..

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda hareketli günler yaşanıyor!

Sermaye Piyasası Kurumu tarafından 2014’te piyasaya sunulan Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonları tarafında hareketli günler yaşanıyor.

gayrimenkul yatırımında neye bakmalı Haberi

gayrimenkul yatırımında neye bakmalı

Her yıl yüz binlerce konut el değiştirirken, vatandaşa kalite uyarısı geldi. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, ev alacaklara ‘Kaliteye dikkat edin’ uyarısında bulundu. Şahin “Ev alırken, salonu geniş mi, güney cephe mi, mutfak geniş mi diye bakıyoruz ama yapı denetimini kim yapmış, temeli sağlam mı, depreme dayanıklı mı, beton sınıfı nedir, müteahhidi kim diye bakmıyoruz. Bu raporlar bizde var ama kimse istemiyor. İkinci el araba alırken bile kaportada boya var mı, tekerlekleri kışlık mı diye bakılıyor. Vatandaş buna bakarsa, kötü müteahhit devre dışı kalır” diye konuştu. Birçok üründe olduğu halde evler için herhangi bir garanti belgesi bulunmadığını belirten Şahin, bunun yerine yapı denetim raporunun değerlendirilebileceğini söyledi. Şahin raporlarda temelin cinsi, kullanılan betonun sınıfı, müteahhidi gibi...