25 / 04 / 2024

gayrimenkulde amortisman süresi

gayrimenkulde amortisman süresi

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme Raporu yayınlandı. Peki İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

Gayrimenkulde başvuru süresi devam eden 5 fırsat!

Gayrimenkul sektöründe vatandaşların yararlanabileceği 5 uygulamada başvuru süresi devam ediyor. İşte başvuru süresi devam eden 5 fırsat...

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

Beyoğlu'nda konutların geri dönüş süresi 13,5 yıl!

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

Konutta en hızlı amortisman süresi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde!

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul'da konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü geliyor.

Amortisman süresi en hızlı ilçe Beyoğlu!

Dünyanın sadece gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul piyasalarına odaklanan ilk uluslararası bilgi şirketi REIDIN’in raporlarına göre, amortisman süresinde 10.9 yıl ile en hızlı ilçe Beyoğlu oldu.

Urankent'te konutların amortisman süresi 8 yıl azaldı!

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

Urankent'te konutların amortisman süresi kısaldı!

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

gayrimenkulde amortisman süresi Haberi

gayrimenkulde amortisman süresi

TSKB Gayrimenkul Değerleme Mart-Eylül 2017 arasındaki 6 aylık dönemi kapsayan Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme raporunu yayımlandı. Raporda İstanbul genelindeki markalı konut projelerine ilişkin analizlerin yer alıyor. 


Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değelendirme Raporu, 2017 yılı Mart ayı öncesi tamamlanan 50 adet, 2017 yılı Mart-Eylül döneminde tamamlanan 25 adet ve inşaatı devam eden 65 adet olmak üzere toplamda 140 adet markalı konut projesi incelenerek hazırlandı.


Geri dönüş süresi Avrupa Yakası'nda daha hızlı

İstanbul'da markalı konut projelerinin ortalama geri dönüş süresi 24.7 yıl. Avrupa Yakası'nda bu süre 23.8 yıl olarak açıklanırken, bölgedeki geri dönüş süresinin en hızlı olduğu bölge 19.3 yıl ile Esenyurt-Beylikdüzü oldu. Avrupa Yakası'nda geri dönüş süresi en uzun olan bölge İstinye-Tarabya...