29 / 03 / 2024

gayrimenkulde değerleme zorunluluğu nedir

gayrimenkulde değerleme zorunluluğu nedir

Vergi paketiyle konut piyasasında adeta yeni dönem başlıyor ve gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor.  5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar oldu? Yeniden değerleme oranı belirlendi...

Pasaport ücreti yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 oranında zamlandığı açıklandı. 10 senelik pasaport ücreti, yüzde 58 zam ile 4 bin 943 liradan 7 bin 833 liraya artarken, pasaport defter ücreti 790 lira olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Doğuş GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Doğuş GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde portföyüne alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.veya TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Sinpaş İş Modern Ambarlı 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, inşaatına devam etmekte olduğu Sinpaş İş Modern Ambarlı projesine ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Akiş GYO Uşaklıgil gayrimenkulü 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Uşaklıgil 3206 Ada 14 parsele ilişkin yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Atakule GYO Çankaya arsası gayrimenkul değerleme raporu!

Atakule GYO'ya ait Ankara İli, Çankaya İlçesi, Mühye Mahallesi, 29519 ada 1 numaralı parselin 105136/5277299'u ve 29521 ada 4 numaralı parsel için hazırlatılan yıl sonu  gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Doğuş GYO Gebze Center AVM değerleme raporu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan "Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar"a ilişkin olarak Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı. 

Doğuş Center Etiler 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "Doğuş Center Etiler" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş D Ofis Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "D Ofis Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş Center Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan "Doğuş Center Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

gayrimenkulde değerleme zorunluluğu nedir Haberi

gayrimenkulde değerleme zorunluluğu nedir

Yeni vergi paketiyle konut piyasasında yeni dönem başlıyor. Takvim'den Hazal Ateş'in haberine göre, gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor. 5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. 

Vergiye tabi konutlar internette ilan edilecek, konut sahiplerine de tebligat yapılacak. 5 milyon TL'yi aşan konutun birden fazla sahibi olsa da matrahın tespitinde taşınmazın toplam değeri dikkat alınacak. Vergi ortakların hisseleri de oranında yatırılacak. Müteahhitlerin elindeki lüks konutlar, satılmadığı sürece bu vergiye tabi olmayacak.

5 soruda Değerli Konut...