24 / 04 / 2024

Gayrimenkulde Karşılanmamış Beklentiler

Gayrimenkulde Karşılanmamış Beklentiler

Ofis beklentisinde, yüzde 92’yle ulaşım kolaylığı, ofis memnuniyetsizliğinde de yüzde 27.7 ile çevresinde kafe ve restoran bulunmaması ilk sırada yer aldı...

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikaları sonucunda yaklaşıldığı ile ilgili şekilde güçlenen beklentiler risk iştahını oluştursa da Çin'deki siyasi gelişmeler ile birlikte pay piyasaları haftaya karışık seyir ile başladı. İşte detaylar…

Adana’da gayrimenkulde değer arttı!

Dijital gayrimenkul okuryazarlığı konusunda sektörün öncüleri arasında yer alan GABORAS’ın sunduğu TVNET’te yayınlanan Gayrimenkul Ekonomisi programında GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, Adana’nın doların hızlı yükselişi karşısında gayrimenkulde değerinin arttığını açıkladı.

Öğrenci yurtlarındaki en büyük sorun, küçük odalar!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtları hakkında açıklamalar yaptı.

Üst segmentin yüzde 29’u, orta segmentin ise yüzde 15’i konutundan memnun!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması- RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında, konut tercihleriyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Korsan emlakçılara karşı dikkat! Paranız gitmesin!

Gayrimenkul alacakları korsan emlakçılara karşı uyaran emlakçı Metin Yener, “Gayrimenkulde göz ardı edilen emlakçılar sonunuz olabilir. Hayaliniz ve paranız gitmesin. Güvenilir kişileri tercih edin” dedi.

Küresel piyasalar Fed sonrasında karışık bir seyir izliyor!

ABD Merkez Bankasının beklentiler doğrultusunda politika faizini 25 baz puan düşürmesinin ardından piyasalarda karışık bir seyir izleniyor.

Gayrimenkulde vergilendirme sisteminin detayları!

Yeni Bakış Gazetesi köşe yazarı olan Nazlı Gaye Alpaslan, bugünkü yazısında, gayrimenkulde vergilendirme sistemini açıkladı. Alpaslan, arsanın kat karşılığı devredilmesi durumunu anlattı.

Gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısını kaleme aldı. İşte o haber...

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu kuruldu!

Gayrimenkul sektöründe azımsanmayacak sayıda kadın çalışan ve yönetici bulunmasına karşın, kadın temsilinin yeterli olmadığı düşünülerek, ilki 02 Mayıs 2016’da gerçekleştirilen panelle ivme kazanan “Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu” kuruldu.

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması başlıyor!

ULI Gayrimenkulde Kadın Liderler 8 Mart’ta Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırmasını başlatıyor. ULI, ABD’de ULI Kadın Liderler Girişimi‘nin, 8000 kadın üyesiyle yaptığı anket çalışmasını karşılaştırmalı olarak Türkiye’de de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kat irtifakı ne kadar sürede çıkar?

İnşaatına henüz başlanmamış ya da yeni başlanmış bir bina için kat irtifakı tapusu alınabiliyor. Kat irtifakı bir arsanın maliki veya paydaşları lehine arsa payına bağlı olarak kuruluyor. Peki, kat irtifakı ne kadar sürede çıkar?

Gayrimenkulde yaratılan kâr hiçbir şeyde yok!

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar "Gayrimenkulde yaratılan kâr hiçbir şeyde yok. Karşıda bir tane otel yapacağız, arkasından birkaç tane lojistik merkezi var. Arkasından da bir şeyler gelecek."dedi.

Gayrimenkulde Karşılanmamış Beklentiler Haberi

Gayrimenkulde Karşılanmamış Beklentiler

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ve Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması/RE360’ta ‘Gayrimenkulde Karşılanmamış Beklentiler’ başlıklı bir sunum yaptı. Sunumda Yazıcı ve Zeytin, Türkiye’deki mevcut ofisler ile paylaşımlı ofislere  ilişkin tespit ve beklentileri tüm detaylarıyla ortaya koydu. 

Sunumda, çalışanların sadece yüzde 35.2’sinin ofisinden memnun olduğu, 49.6’nın ise memnuniyette kararsız oldukları belirlendi. Ofisteki memnuniyetsizlik sıralamasında, yüzde 27.7 ile çevresinde kafe ve restoranların olmaması ilk sırada yer aldı. Sıralamada yüzde 23.8 oranıyla trafik ve çevre gürültüsü, yüzde 23.5’le alışveriş yerlerine yakın olmaması, yüzde 19.3 oranıyla toplu ulaşıma uzak olması, yüzde 15.4’le bahçe olmaması, yüzde 14.9’la yeterli otopark alanının olmaması, yüzde 13.0 oranıyla da dinlenme alanlarının bulunmaması yer alıyor. Listenin son sırasında yüzde 10.8 ile asansör...