29 / 03 / 2024

Gayrimenkulün tasarrufu

Gayrimenkulün tasarrufu

Miras Hukuku gereğince mirasbırakanların tasarruf özgürlüğünü bulunuyor. Peki, gayrimenkul tasarrufundan miras istenebilir mi?

Gayrimenkulün geleceğini PropTech belirleyecek!

Gayrimenkul sektöründe ortaya çıkan yeni tanım Proptech. Gayrimenkulün geleceğini belirleyeceği düşünülen PropTech 3.0 günümüzde geçilmekte olan üçüncü aşamada yer alıyor. 

Ata GYO Talas'taki gayrimenkulünü 1.5 milyona kiraladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kayseri Talas'taki gayrimenkulünü 10 yıllığına TAB Gıda'ya kiraya verdi. 

Avasya GYO Samsun'daki 4 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun'daki 4 gayrimenkulün 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Servet GYO 6 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 6 gayrimenkulün 2017 yıl sonu güncel değerleme raporlarını yayınladı.

Reysaş GYO 9 gayrimenkulün 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ve Kocaeli'de yer alan toplam 9 adet gayrimenkulün 2017 yıl sonu değerlemelerini yayınladı. 

Reysaş GYO 8 gayrimenkulünün 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çeşitli illerde yer alan 8 gayrimenkulün 2017 yıl sonu ekspertiz raporlarını yayınladı. 

Timur Gayrimenkul'ün kupon faizi yüzde 4,29!

Timur Gayrimenkul'ün 50 milyon TL nominal değerli, 3 ayda bir değişken kupon ödemeli tahvilin 4 Nisan 2018 tarihinde yapılacak ikinci kupon ödemesine ilişkin faiz yüzde 4,29 olarak belirlendi. 

ÖİB Ankara'daki 6 gayrimenkulün ihale tarihini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, son teklif verme tarihi 29 Kasım 2017 Cuma günü olan Ankara'daki 6 gayrimenkulün tarihini uzattı..

Yatırım amaçlı gayrimenkulün transferine ilişkin tebliğ!

Yatırım amaçlı gayrimenkulün transferine ilişkin esasların yer aldığı tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü Setman Lojistik'e kiraladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü Setman Lojistik'e kiraladı.

Metal Gayrimenkul'ün olağanüstü genel kurul toplantısı bugün!

Metal Gayrimenkul'ün 2017 yılı olağanüstü genel kurul toplantısı bugün  Arcadium Life'ta yapılıyor. 

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün ön izin süresi uzatıldı!

Özak GYO'nun Antalya Demre Taşdibi'nde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulünün ön izin süresi 4 ay uzatıldı.

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360'ta neler konuşuldu?

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ta neler konuşuldu? İşte dev buluşmadan satır başları...

Gayrimenkulün tasarrufu Haberi

Gayrimenkulün tasarrufu

Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''gayrimenkul tasarrufu'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

Babam 69 yaşında. Arsasını sattı ve kardeşime daire aldı. Sonra kardeşimiz bu daireyi sattı, ancak biz üç kardeşiz bizim hakkımız ne olacak? ● B.D. 

Bu konular aile içinde her zaman sarsıntı yaratır. İnsan evlatlar arasında ayrım yapmamalıdır. Bu kuraldır ancak bazen ayrım yapma nedenleri ortaya çıkar. Okuyucumun aile yapısında böyle bir durum olup olmadığını bilme imkanım yok ancak genel kuralı anlatacağım.

YASAL HAKKI
Herkes malından tasarruf etme hakkına sahiptir. Yani babanızın yaptığı işlem de mallarından dilediği gibi tasarruf etme işlemidir. Bir kimse hayatta iken mal alır da satar da. Akıl sağlığı yerinde olduğu sürece buna engel yoktur. Bu davranış çocuklara karşı veya başka aile bireylerine karşı da...