23 / 04 / 2024

gayrimenkulün tescil edilmesi

gayrimenkulün tescil edilmesi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkulün kişinin adına tescil edilmesinin gerekli olup olmadığını yazdı. 

Miras kalan gayrimenkulün tescil edilmesi gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkulün kişinin adına tescil edilmesinin gerekli olup olmadığını yazdı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 26 Mayıs 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 3 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

Edip Gayrimenkul'ün 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi tescillendi!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş. tescil edildi. 

Adese Gayrimenkul'ün sermaye tavanı 2 milyar TL'ye ulaştı!

Adese Gayrimenkul'ün mevcut kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL'den 2 milyar TL'ye çıkarılmasına ve kayıtlı sermaye tavanı süresinin 2021-2025 olacak şekilde güncellenmesine ilişkin değişiklik tescil edildi. 

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değiştirildi!

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değiştirilmiş olup, değişiklik İstanbul Ticaret Sicili tarafından tescil edildi ve 10214 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edildi.  

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırım süreci tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımının tamamlandığına dair Esas Sözleşmesinin 6. "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesi İstanbul Ticaret Sicilinde tescil edilerek sermaye artırım süreci tamamlandı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün sermaye tavanının geçerlilik süresi 2024'e uzatıldı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2024 yılı sonuna kadar uzatılmasına ilişkin 6. maddesinin tadil tasarısı için alınan Genel Kurul kararı 1 Haziran tarihinde tescil edildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün genel kurul sonuçları tescillendi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 13 Mayıs 2020 tarihinde yapılan 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı sonuçları tescil edildi...

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımı tescillendi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'nin sermaye artırımının tamamlandığına dair esas sözleşme ve karar bugün tescil edildi...

Yeşil GYO idari para cezasının iptal edilmesi davasında son durum!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77 ve 78'ci maddeleri uyarınca verilen idari para cezasının iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verilmesi talebi ile 7 Kasım 2018 tarihinde dava açtı. Duruşma günü henüz verilmedi....

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımı tescillendi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'nin sermaye artırımının tamamlandığına dair esas sözleşme ve karar bugün tescil edildi...

Atakule GYO Çankaya'daki gayrimenkulünün değerlemesini yayınladı!

Atakule GYO, Ankara Çankaya Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulünün değerleme raporunu yayınladı.

Kadir Topbaş: 5 imar dosyasının veto edilmesi doğrudur!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "5 imar dosyasının veto edilmesi doğrudur. 5 dosyanın tekrar gözden geçirilmesi için meclise iadesini yaptım" dedi.

gayrimenkulün tescil edilmesi Haberi

gayrimenkulün tescil edilmesi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkulün kişinin adına tescilini kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Yıllar önce biri ile noterde ölünceye kadar bakma sözleşmesi yapmıştım. Gerçekten de bakımını sağladım, kendisi için gereken masrafları yaptım, dairenin kredi borcunu ödedim. Neticede vefat edince dairesi bana kalacaktı fakat mirasçıları aleyhime dava açtı. Mahkeme lehime sonuçlandı, sözleşmenin geçerliliğine ve zilyetliğin tarafıma teslimine karar verildi. Bu kararı aldıktan sonra tapuda adıma tescili ihmal ettim, çok zaman geçti. Şimdi tescilde güçlük yaşıyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Noterde yapılmış bir ölünceye kadar bakma sözleşmesi geçerlidir. Nitekim geçerliliği hususu mahkeme kararı ile tespit olunmuş. Zilyetliğin teslimi konusu ise okuyucuma fiziki olarak da teslimi gerektiğine dair...