29 / 03 / 2024

Gazanfer Beken kim

Gazanfer Beken kim

Mimar Gazanfer Beken kimdir? Mimar Gazanfer Beken yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Mimar Gazanfer Beken, hangi firmalar ile çalıştı? İşte Mimar Gazanfer Beken'in biyografisi bu haberde...

Konut tapu harcını kim öder?

Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede belirtilen kişiler ödemek ile mükellef oluyor. Peki, devri gerçekleşen konut tapu harcını kim öder? Alıcı mı satıcı mı?

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Mevzii imar planını kim yapar?

Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Emlak vergisini kim tahsil eder?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisini kim tahsil eder? Emlak vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gazanfer Beken kim Haberi

Gazanfer Beken kim

Gazanfer Beken kimdir?

Gazanfer Beken, 1918 yılında İstanbul'da doğdu. 1943'te Yüksek Mühendis Mektebi Mimarlık Şubesi'ni bitirdi. 1946'da İTÜ Mimarlık Fakültesi'ne asistan oldu. 1955'te doçentliğe, 1965'te profesörlüğe yükseldi. 


Bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliğinin yanı sıra mimarlık alanındaki uygulamalarını yürüttü. Amerika ve Almanya'da mimarlık araştırmalarında bulundu. Ünlü Alman mimarı H.M. Hansen'in bürosunda mimarlık ve iç mimarlık uygulamaları yaptı. 


1954'te Orhan Bozkurt ve Orhan Bolak ile birlikte Ankara Ulus İşhanı Yarışması'nda birincilik kazandı. Aynı grup 1955'te Dr. Tahsin Tulga'nın Baltalimanı'ndaki evini, 1956'da Ankara'da İmar ve İskân Bakanlığı yapısını gerçekleştirdi. 


Başlıca eserleri: Garbi Anadolu Mıntıkası Kerpiç Binaları (1949), Tekniğin Mimariye Tesiri, Aile, Konut ilişkileri (1959): Mimarlığa Giriş (1970), Genel Hastanelerin Hasta Bakım Ünitelerinde Performans Ölçülmesi (1975).


Mimar Gazanfer Beken projeleri..

Tahsin Tulga Evi (1955)

Ulus İşhanı...