28 / 03 / 2024

gazantep konut açığı var mı

gazantep konut açığı var mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'e geldiğinde kendisine konut açığıyla ilgili problemlerin iletildiğini ve acil olarak ilk etapta organize bölgesinde 5.6 milyon metrekare araziyi ücretsiz verdiğini açıkladı.

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

TOKİ 42 ilde 182 konut açık artırma online katılma ekranı! TOKİ illeri peş peşe sıraladı: İstanbul, Ankara, İzmir...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracak. İşte detaylar...

TOKİ'den ucuz ev almak isteyenlere müjde! 42 ilde 182 konut açık artırması o tarihte! Fiyatlar 568.263 TL'den başlıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını ilan etti. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere toplam 42 ilin bulunduğu proje kapsamında 1+1'den 4+1'e kadar daireler satışa sunulacak. 

Bakan Nebati'den son dakika sosyal konut açıklaması! 1 milyondan fazla vatandaş güvenli konutlara taşınacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Nebati'nin merakla beklenen o dev projeye ilişkin son dakika açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon karşısında zayıflayan Türk lirasının alım gücünden ötürü Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammıyla ilgili konuştu. Erdoğan, ilk kez konut alacak olanlar için hazırlanan 3 farklı paketin detaylarını da açıkladı.

Aşçıoğlu’ndan ‘En güvenli liman konut’ çağrısı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe toplamda 55 senedir kaliteli ve konforlu yaşam alanlarının markası haline gelen Selenium markalı projeler hayata geçiren Aşçıoğlu ‘En güvenli liman konut’ çağrısı yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken sosyal konut açıklaması! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tuzla Aydınlık Evler” projesinin hak sahiplerini belirleme kurasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sosyal konut çalışmalarına değinen İmamoğlu, mülk sahiplerine iş birliği çağrısında bulundu.

Emlak Konut GYO'nun konut çağrısına talep yağdı!

Emlak Konut GYO’nun, konut talebinin giderilmesi ve fiyatların baskı altına alınması amacıyla orta ve küçük ölçekli yatırımcıya yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi. Kamu ile ortak proje geliştirmeyi isteyen 200’ü geçen yatırımcıdan başvuru geldi.

Metal Yapı Konut A.Ş.'nin 170 mülkü icradan satılıyor!

İnşaat sektörünün önemli isimlerinden Metal Yapı Konut A.Ş.'nin bünyesinde yer alan gayrimenkuller için satış kararı çıktı. 

İnşaat sektörü konut açığı için destek bekliyor!

Konutta talep ciddi oranda artmasına rağmen emtia fiyatları ve faiz oranları nedeniyle konut üretiminde hareketlilik durdu. Sektör temsilcileri konut açığı olacağını belirterek destek talep ediyor.

Erhan Coşan Kent Konut A.Ş Genel Müdürü oldu!

Erhan Coşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Akgedik Yunuskent TOKİ 2. Etap'ta 9 konut satışa çıktı!

Manisa Yunusemre Belediyesi’nin dev toplu konut hamlesi 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin bin 500 konutluk 2. etabında yer alan 9 konut açık arttırma yöntemiyle satılıyor.

Süleyman Soylu: Van'da 700 konut ağır hasarlı!

İran'da meydana gelen depremden etkilenen Van'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var" dedi...

gazantep konut açığı var mı Haberi

gazantep konut açığı var mı

Gaziantep'in konut açığı kapanacak!


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni (GAİMDER) ziyaret etti. 


Bakan Şimşek ise, müteahhitlerin meslek odası kurmasında kendi bakanlığınca bir sakıncanın bulunmadığını belirterek, bu yasa Meclis'e geldiğinde hiç tereddüt etmeden destek vereceklerinin sözünü verdi. Şimşek, Gaziantep'e geldiğinde kendisine konut açığıyla ilgili problemlerin iletildiğini ve acil olarak ilk etapta organize bölgesinde 5.6 milyon metrekare araziyi ücretsiz verdiğini açıkladı. 


İnşaat sektörünün milli gelirdeki payının 5.9 olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, Avrupa ülkelerinde bu oranın yüzde 6 olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de önümüzdeki dönem inşaat sektörünün canlı olacağını söyleyen Şimşek, "Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 6.5 milyon konut yenilenecek. Sektörün önü açık. Konut ve diğer projelerde yapacağımız çok iş var. Gaziantep'e baktığımızda belediyeler yeni alanları hızla imara açtılar. 100 bin yeni konut...