16 / 04 / 2024

Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu eğitimleri

Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu eğitimleri

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinin başında inşaatın geldiğini belirterek, "Günümüzde Türk inşaat şirketleri bazı ülkeleri neredeyse yeniden inşa ediyor" dedi...

Ünlü profesörden o şehir için yeni uyarı: Yeniden yıkıcı bir deprem yaşayacak!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada Ölüdeniz Fayı'na dikkat çekerek çok önemli açıklamalar yaptı. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın o açıklamaları...

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

O devlet kurumu tarihinin en büyük personel alımını gerçekleştirecek! Lise mezunu olmanız yeterli!

Gazi Üniversitesi rekor sayıda personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personel alımı ilanına göre Gazi Üniversitesi, en az lise mezunu kişiler içerisinden personel alımı gerçekleştirilecek.

Sarıgazi Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1752 Parsel Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

KPSS 70 puanla en az lise mezunu sözleşmeli memur alınıyor! Başvurular başladı! İşte başvuru şartları

Gazi Üniversitesi en az KPSS 70 puan ile belirtilen kadrolu pozisyonlara personel alımına yönelik sözleşmeli memur alımı yapacağını duyurdu. Kimler başvuru yapabilir? Başvurular ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

Sancaktepe Sarıgazi rezerv yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1752 Parsel Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

İstanbul depremi nerede olacak?

İstanbul depremi, 17 Ağustos depreminin yıldönümü sebebiyle yeniden gündeme geldi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin gündemindeki büyük İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Marmara'daki az katlı yapılar sular altında kalabilir!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Marmara Depremi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Süleyman Pampal, deprem sonrasında olabilecek tsunamiye ilişkin de konuştu...

Ankara için korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Ankara'daki deprem tehlikesinin sanılandan büyük olduğunu söyledi.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

120 yıllık veriler açıklandı! Korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, 120 yıllık kayıtlara göre Türkiye'de her 6 yılda bir büyük deprem olduğundan bahsederek, önemli uyarılarda bulundu.

Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu eğitimleri Haberi

Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu eğitimleri

Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu tarafından (GÜYAP) Mühendislik Fakültesinde düzenlenen ve üç gün süren buluşmanın bir bölümü de nükleer enerjiye ayrıldı. Türkiye ve KKTC'deki 36 üniversiteden 320 inşaat mühendisliği öğrencisinin oluşturduğu Türkiye inşaat mühendisliği öğrencileri buluşması (TİMÖB),Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş ve Enerji Bakanlığı yöneticilerini mühendis adaylarıyla bir araya getirdi. Buluşmada konuşma yapan Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinin başında inşaatın geldiğini belirterek, "Günümüzde Türk inşaat şirketleri bazı ülkeleri neredeyse yeniden inşa ediyor" dedi. 


Kasumov, Türk inşaat sektörünün 2013 yılında bedeli 31,3 milyar dolar olan 374 proje gerçekleştirdiğini vurgulayarak, 2023 yılı için bu rakamın 100 milyar dolar olarak hedeflendiğini söyledi. Öğrencilere, "Sizleri şimdiden kutluyorum çünkü bu hedefi sizler gerçekleştireceksiniz" diye seslenen Kasumov,...