16 / 04 / 2024

Gaziantep müteahhitlerin yaptığı konutlar

Gaziantep müteahhitlerin yaptığı konutlar

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut üretmenin müteahhitlerin işi olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerin aktif rol üstlenmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Aile Destek Paketi ödemelerine okkalı zam geldi mi? Aile Bakanlığı şubat ayı sosyal yardım ödemelerini yaptı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Paketi ödemelerine okkalı zam geldi mi? Aile Bakanlığı şubat ayı sosyal yardım ödemelerini yaptı mı?

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada  gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu dile getirerek,  fiyat farkı müjdesi beklediklerini söyledi.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesinde beklentileri açıkladı!

Kamu projeleri yürüten müteahhitlerin uzun zamandır beklediği fiyat farkı düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Müteahhitlerin iş bırakma kararı çimento ihracatını frenledi!

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 

Libya’nın geniş katılımlı Türkiye ziyareti, yurt dışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarını büyük anlamda çözüme kavuşturacak. Yapılan görüşme ile müteahhitlerin 5 milyar dolara yakın alacağı için önemli adımlar atıldı.

Yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin incelenmesi için önerge verildi!

Olası bir deprem karşısında yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin mesleki sorumluluğu ile ilgili mevzuatların yeterli olup olmadığının incelenmesi için meclise önerge verildi.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Gaziantep müteahhitlerin yaptığı konutlar Haberi

Gaziantep müteahhitlerin yaptığı konutlar

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut üretmenin müteahhitlerin işi olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerin aktif rol üstlenmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Şahinbey Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya GAİMDER (Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği) Başkanı İbrahim Apa, GAİMDER Yönetim Kurlu Üyeleri ve yaklaşık 200 müteahhit katıldı. Başkan Tahmazoğlu, toplantıda, Şahinbey bölgesindeki müteahhitlerin yaşadıkları sorunları dinledi. Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.



“BİZ 5 BİN KONUT YAPTIK”


Başkan Mehmet Tahmazoğlu, toplantıda ilçeye yaptıkları hizmetleri sinevizyon gösterisi ile anlattı. Yeni imar alanlarını ve gelişime açık olan alanlar uydu fotoğrafları ile müteahhitlere gösteren Başkan Tahmazoğlu, belediyenin yaptığı konutların daha çok dar gelirli vatandaşlara hitap ettiğini söyledi. Yeni kentsel dönüşüm alanlarında müteahhitlerin devreye girmesi gerektiğini...