20 / 04 / 2024

Gaziantep sokak sağlıklaştırma projesi

Gaziantep sokak sağlıklaştırma projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için "Sokak Sağlıklaştırma Projesini" hazırladı. İşte o projenin detayları ...

Gaziantep Düğmeci Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için “Sokak Sağlıklaştırma Projesini” hazırladı.

Sağlık çalışanının ek ödeme tavan fiyatı değişiyor! Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak

Sağlıkla İlgili Bazı kanunlarda ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi ve görüşmeler sonunda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle ek ödeme tavan fiyatı değişiyor. Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak. İşte detaylar...

Konya Karapınar'a 180 dükkan ve 80 konutluk yeni proje!

Konya'da hayata geçirilmesi planlanan sokak sağlıklaştırma projesinin detayları belli oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay proje hakkında önemli bilgiler verdi.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep sınırları içerisinde tesis edilecek olan 8G7808 PS-4B TM-Elif DM Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep ili için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!

Tarihi yapısıyla Kırıkkale’nin en eski yerleşimlerinden olan, bir süre bölgenin ticaret merkezi özelliğine sahip Keskin ilçesindeki eski çarşı sokak sağlıklaştırılması projesiyle tekrar yapılacak.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Kovid-19'a rağmen ulaştırma yatırımları hız kesmedi!

Türkiye, küresel boyutta iz bırakan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın, bu yıl ulaştırma, haberleşme ve altyapıda attığı adımlarla stratejik önemdeki projeleri tamamlayıp, hizmete sundu.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Nurdağı ve Islahiye ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep sokak sağlıklaştırma projesi Haberi

Gaziantep sokak sağlıklaştırma projesi

Tarihi yapıların yeniden kazandırılması için harekete geçen Buyukşehır Belediyesi Koruma ve Uygulama Denetim Burosu, kent kimliğini korumak, yaşatmak ve mahalle lık bilincini artırmak amacıyla Düğmeci Mahallesinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladı


Tarihi yapıların yeniden kazandırılması için harekete geçen Buyukşehir Belediyesi Koruma ve Uygulama Denetim Burosu. kent kimliğini korumak, yaşatmak ve mahallelık bilincini artırmak amacıyla Düğmeci Mahallesi nde sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladı. 


Ozgun sokak dokusu korunarak aks üzerindeki sokağın rolove ve restorasyon projeleri kapsamında, butun evlerin sokağa cephe veren taraflarında, bahçe duvarlarında, kapılarda, pencere doğramalarında. 

cumbalarda ve çatılarda, dükkan vitrinlerinde restorasyon yapıldı. Sokaklardaki mevcut asfalt kaldırılıp tum alt yapılar yenilenerek elektrik ve telefon hatları yeraltına alındı. Ayrıca, bu uygulamalardan sonra sokaklar kesme bazalt taşlarla döşendi. 


1988 yılından beri Düğmeci Mahallesi nde esnaflık yaptığını ifade eden...