26 / 04 / 2024

Gebze Askerî Kışlasının devredilmesi

Gebze Askerî Kışlasının devredilmesi

Gebze Askerî Kışlası’nın, Milli Savunma Bakanlığı’nın borcu karşılığında TOKİ’ye devredildiği iddiası, Meclis gündemine taşındı. Soru önergesi veren CHP’li Kaplan, “Yeşil alanlar bu şekilde yok edilemez.” dedi...

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Gebze Beylikbağı İtfaiye binasının inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Beylikbağı İtfaiye binasının inşaatını tamamladı.

Çorum Redif Kışlası'nın restorasyonunu Bakanlık tamamlayacak!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle restorasyonuna başlanan Çorum'daki Redif Kışlası, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle tamamlanarak hizmete açılacak.

Osmanlı Kışlası'nın yeniden inşası için girişimde bulunulacak!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Tarihi Radif Kışlası'nın restorasyonuna Çorum Valiliği'nden destek!

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma restorasyonu süren ancak ödenek sorunu nedeniyle yüzde 35’lik kısmı geciken Tarihi Redif Kışlası’nın tamamlanabilmesi için valilikten destek talep etti. 

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz" dedi...

Rami Kışlası'nın son hali havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak olan Rami Kışlası'ndaki son durum havadan görüntülendi. 

Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınıyor!

Binalarının yüzde 70’i risk altında bulunan ve 500 bin vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınacak. İmara kapalı olan donatı alanları üzerine yapılmış 16 bin konutunda taşınmasını kapsayan dev proje ile Esenler 2 millet bahçesine kavuşacak.

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Gebze Askerî Kışlasının devredilmesi Haberi

Gebze Askerî Kışlasının devredilmesi

Gebze Askerî Kışlası’nın, Milli Savunma Bakanlığı’nın borcu karşılığında TOKİ’ye devredildiği iddiası, Meclis gündemine taşındı. Soru önergesi veren CHP’li Kaplan, “Yeşil alanlar bu şekilde yok edilemez.” dedi.


Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) şehir merkezindeki askerî kışlaların kent dışına taşınmasıyla ilgili çalışma yürüttüğünü duyurmasının ardından, askerî alanların akıbeti tartışılıyor. CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da TOKİ’ye devredildiği iddia edilen Gebze ve Darıca ilçelerindeki askerî kışlaları Meclis gündemine taşıdı. Kaplan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi. Kaplan, önergesinde, kışlaların TOKİ’ye devredilmesine tepki göstererek, “Yaklaşık 572 dönümlük Gebze Askerî Kışlası 4 ayrı parsele bölünüp Milli Savunma Bakanlığı tarafından borcu karşılığı TOKİ’ye verilmesi Gebze’de yaşayan halkın gereksinimi olan yeşil alanın yok edilmesi hususunda kaygılandırmaktadır.” ifadesini kullandı.


Kaplan, Darıca’daki askerî kışlanın 940...