26 / 04 / 2024

gebze bilimkent projesinin aldığı ödüller

gebze bilimkent projesinin aldığı ödüller

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı tren hattının ihalesi TBMM'de!

CHP Mersin Millervekili Ali Mahir Başarır, Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında yapılacak tren hattı projesinin ihalesine ilişkin soru önergesi verdi...

Gebze Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gebze Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Gebze Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Yeşil alan miktarını artırmayı sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gebze Millet Bahçesi projesinin ihalesini 30 Haziran tarihinde gerçekleştirecek.

Gebze Millet Bahçesi 25 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gebze Millet Bahçesi projesinin ihalesini 25 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Gebze Huzurevi Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Gebze Huzurevi Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Gebze-Darıca metro hattı projesi mecliste!

Gebze-Darıca metro hattı projesinin maliyetinin gözden geçirilmesine ve Bakanlığın 2019 yılı için belediyeler yerine üstlendiği yatırımlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze Emlak Konutları 2 projesi 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gebze Emlak Konutları 2 projesinin 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Gebze-Darıca Sahil hattı metrosunun ihalesi mecliste konu oldu!

Gebze OSB-Darıca Sahil hattı metro projesinin ihalesine ve finansmanı TBMM'de konu oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar proje hakkında Bakan Turhan'a 3 soru sordu...

Gebze Metro Hattı'nın ön yeterlilik ihalesi yapıldı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesi ile İstanbul Tuzla arasını bağlayacak Gebze Metro Hattı projesinin ön yeterlilik ihalesi yapıldı.

Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi ve elektromanyetik sistem yenilenmesi projesinin ne zaman tamamlanacağını ve Söğütlüçeşme istasyonunu sordu..

Gebze-Darıca Metrosu için sondaj çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri Gebze ile Darıca arasına yapılacak olan metro projesinin zemin etütleri için önümüzdeki hafta sondaj çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Gebze Metrosu için ilk kazma 2018'de vurulacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze havzasında gerçekleştirecekleri Metro projesinin ilk kazmasının bir aksilik olmadığı takdirde 2018’de vurulacağını da belirtti.

gebze bilimkent projesinin aldığı ödüller Haberi

gebze bilimkent projesinin aldığı ödüller

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent TC Gebze Teknik Universitesi Muallimköy Kampüsü Idare Merkezi birkaç ay evvel TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yıkıldı. Proje geçtiğimiz gün uluslararası ödül aldı.

Yapımından vazgeçilen ‘Bilimken’ TC Gebze Teknik Universitesi Muallimköy Idare Merkezi Binası 2020 MUSE Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde Silver Award ‘Gümüş Ödül aldı.. Böylece Prof. Mimar Ahmet Vefik Alp’in tasarladığı Gebze Muallimköy ‘Bilimkent’ Kampüsü’nde 5 binadan 3'ü uluslararası ödül aldı. Bundan önce Çevre ve Sistem Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik  Mühendisliği binaları da uluslararası ödül almıştı.

Fakat, tamamlanmış 2 bina ve inşaat durumundaki 1 bina Gebze Bilişim Vadisi projesi nedeniyle geçtiğimiz senelerde TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı güdümündeki Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdaresi tarafından dinamitle uçurulmuş, 100 milyon US...