16 / 04 / 2024

Gebze Huzurevi Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Gebze Huzurevi Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Gebze Huzurevi Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kırşehir iline yapılan kamu yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tarhan, ''2015 yılında dönemin Kocaeli SHÇEK Müdürü Bekir Yümnü tarafından, Gebze Barış Mahallesi sınırlarında yeni yapılacak 200 yataklı huzurevini projesinin bittiği ve ihale aşamasına geldiği basın açıklaması ile duyurulmuştur. İnşaat için 7 dönüm yer aldığı ve 20 milyon ödenek tahsis edildiği açıklanan Gebze Huzurevi Projesi bugüne kadar gerçekleştirilmemiştir'' diye konuştu. 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın soruları:
1- Gebze Barış Mahallesi'nde inşa edilmesi planlanan Huzurevi projesi hangi aşamadadır? Zemin sorunları nedeniyle daha önceden belirlenen alanda inşa edilmediği iddia edilen huzurevi için yeni bir yer tahsisi edilecek midir?
2- Zemin etüdünün uygun olmadığı belirtilen alanda başka inşaatlar için ruhsat alındığı iddiaları ile ilgili bakanlığınızca yapılan bir çalışma mevcut mudur?
3- Gebze Bölgesi talep edildiği halde başka bölgelerdeki huzurevlerine yerleştirilen misafir sayısı kaçtır?
4- Kocaeli ilinde ilçelere göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle evde bakım ücreti ödenen kişi sayısı kaçtır?


Geri Dön