23 / 04 / 2024

gecekondu 10 yıl

gecekondu 10 yıl

Mevcut gecekondular hakkında 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümleri uygulanıyor. Peki, 775 sayılı kanunun 34. madde istisnaları nelerdir? İşte Gecekondu Kanununda yer alan esaslar bu haberde...

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

10 yıl sonra banka şubesi kalmayabilir!

Günün her saati ve her yerden bankacılık işlemlerini yapma olanağı veren dijital bankacılığa ilgi artarken, dijital bankacılık müşterisi 104 milyona ulaştı. encazip.com kurucusu Çağada Kırım, “10 yıl sonra işlemler sadece dijital bankacılıktan yapılabilir” dedi.

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, şirketlerinin metaverse projesine 8-10 yıl içinde start verileceğini açıkladı.

EYT bekleyenler için yeni fırsat: 10 yıl erken emeklilik imkanı!

Son gelen müjdeli haberle birlikte EYT (Erken Yaşta Emeklilik) hayali kuranlar için yeni bir fırsat doğuyor. Sigorta girişi tarihi dikkate alınarak emekli olamayanlar, artık 10 yıl erken emeklilik imkanından yararlanabilecekler. 

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

10 yıl motor garantili Profilo solo bulaşık makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler? 19 Mart 2023 fiyat listesi 

Profilo BMS662V5 Solo Bulaşık Makinesi 60 cm Siyah; 3 kademeli asansörlü üst sepeti, akıllı deterjan dozaj sistemi ve 10 yıl motor garantisi ile dikkat çekiyor. 

Profilo 10 kg 1200 devir çamaşır makinesi 10 yıl motor garantili! İşte Profilo 11 Mart 2023 fiyat listesi

Çamaşır makinem uzun ömürlü olsun diyenler için Profilo 10 kg 1200 devir Çamaşır Makinesi 10 yıl motor garantisi ile satışta. Peki Profilo çamaşır makinesi ne kadara satılıyor? 

Bosch Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi'nde 10 Yıl Paslanmazlık Garantisi! İşte Bosch 9 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch SMI25DB01T Serie 2 Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi, 10 yıl paslanmazlık garantisi ile bulaşık makinesi arayanların tercihi oluyor. Peki bulaşık makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler?

Arçelik Kurutma Makinelerinde 10 Yıl Motor Garantisi! İşte 7 Mart 2023 fiyat listesi..

Arçelik çamaşır kurutma makinesi alacaklar için 10 yıl motor garantili teknolojisiyle merak konusu oluyor. Peki geri iade etme süresi nedir? Akıllı Nem Sensörü ne işe yarıyor? 

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

Detayları da açıklandı! Depremzedeye faizsiz 10 yıl kredi çağrısı!

Asrın felaketini yaşayan 10 ilde depremden mağdur olanlara kredi verilmesi çağrısı geldi. Depremzedelere verilecek kredinin 3 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl faizsiz olması talep edildi.

Dondurucularda 10 Yıl ProSmart Inverter Kompresör garantisi! 24 Ocak 2023 fiyat listesi

Dondurucuların ömrünü 10 yıl uzatacak bu teknoloji ev hanımları için kaçırılmayacak bir fırsat.

gecekondu 10 yıl Haberi

gecekondu 10 yıl

775 sayılı kanunun 34. madde istisnaları nelerdir?

Mevcut gecekonduların ıslahı, tasfiyesi, yeniden gecekondu yapımının önlenmesi ve bu amaçlarla alınması gereken tedbirler hakkında 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümleri uygulanıyor.


Kanunun 34. maddesinde yer alan esaslara göre, elediyelerce tahsis olunan arsalar, yapılar ve bu arsalar üzerinde yapılan bina ile meydana gelen taşınmaz mallar, tahsis tarihinden itibaren 10 yıl süre içinde satışa konu olamıyor. Ancak, ölüm, emeklilik, görev nakli ve Türkiye Emlâk Kredi Bankasının veya konut kredisi veren diğer kuruluşların ipotekli alacaklarından dolayı yapılacak satış ve işlemler bu kayıtlara bağlı tutulmuyor. Konu ile ilgili kanun esasları aşağıda sıralanıyor.


MADDE 34 - 

(Değişik 1.fıkra: 3414 - 2.3.1988) Bu Kanun hükümlerine göre belediyelerce tahsis olunan arsalar, yapılar ve bu arsalar üzerinde yapılan bina ile meydana gelen taşınmaz mallar,...