19 / 04 / 2024

gecekondudan siteye geçmek

gecekondudan siteye geçmek

Boğaziçi AŞ gecekondudan site yaşamına geçen vatandaşların adaptasyon sorununu çözüyor. Eğitimlerle ortak yaşam bilinci oluşturulması amaçlanıyor.

Merkez Bankası Başkanı Erkan: 'Böyle bir faizle dövize geçmek matematiksel olarak saçma!' dedi ortalık birbirine girdi

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Kur korumalıda vadesi dolanların bir kısmının dövize yöneldiğini belirterek '' Böyle bir faizle dövize geçmesi matematiksel olarak saçma." ifadesini kullanması ilevatandaşlardan yorumlar gelmeye başladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Güçlü bir fiber alt yapı olmadan 5G’ye geçmek mümkün değil!

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 5G teknolojisinin fiber internet altyapısı ile hayata geçeceğine dikkat çekerek, fiber internet altyapısının yaygınlaşması ve güçlendirilmesi konusunda uyardı.

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

İnanılır gibi değil! Araç muayenesinden geçmek için yeni taktik ‘pes’ dedirtti!

Artan enflasyon ve döviz kurlarına bağlı olarak sürekli yükselen otomobil fiyatlarıyla birlikte yedek parçadaki fahiş artışlar da vatandaşı her geçen gün yeni taktikler bulmaya itiyor. İşte bunun son örneği. Aracını muayeneden geçirmek için arızalı parçayı satın alamayan vatandaş bakın ne yapıyor?..

Doğalgaza geçmek isteyen vatandaşlara taksit fırsatı! Aksa, kampanya başlattı!

Doğal gaza geçmek isteyen vatandaşlara yönelik kampanya başlatan Aksa Doğalgaz,  ocak ve şubat ayları içinde, anlaşmalı banka kredi kartlarını kullanan vatandaşlara abone bağlantı bedelinde 10 taksit fırsatı başladı.

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

Bayram öncesi köprüden geçmek istemeyene feribot zammı haberi soğuk duş etkisi yarattı

Bayram öncesi yola çıkacak olan milyonlarca insan yol masraflarını hesaplayıp tasarruflu güzergah ve araçları belirlemeye çalışırken ücretli köprüye alternatif ulaşım aracı feribota büyük zam geldi. Çanakkale Köprüsü'nü geçmeyip GESTAŞ feribotlarını kullanacaklara kötü haber geldi.

Voit ile harekete geç! İndirimli Voit kondisyon bisikletleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Harekete geçmek için harika bir fırsat! Voit kondisyon bisikletlerinin indirimli fiyatları kullanıcıların yüzünü güldürdü. İşte Voit kondisyon bisikleti modelleri ve fiyat listesi…

Konut alacaklar dikkat! Yeni uygulama hayata geçiyor!

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, konut dolandırıcılığının önüne geçmek için tüzel bilirkişilik sistemini hayata geçirmişti. Yeni sistem İstanbul ve Antalya'da uygulanmaya başlayacak.

Kira kontratları hangi durumlarda geçersiz olur?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçmek için imzalanan kira sözleşmeleri kimi zaman geçersiz olabiliyor. Peki, hangi durumlarda kira sözleşmeleri geçersiz olur? İşte detaylar...

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

gecekondudan siteye geçmek Haberi

gecekondudan siteye geçmek

Boğaziçi AŞ, TOKİ'nin yaptığı konutlar ile gecekondudan site yaşamına geçen vatandaşın adaptasyon sorununu ortadan kaldırıyor. Boğaziçi AŞ Genel Müdürü İlhan Kartal, sitenin temizliği, çevre düzenlemesi, bakımı, güvenliği gibi konularda, TOKİ'nin atadığı site yönetimi ile birlikte çalıştıklarını belirterek, "Sistemi oluşturuyoruz ve onlara sistemin nasıl işlemesi gerektiğini öğretiyoruz. 6 ay-1 yıl arası bir dönemde yönetim işleri öğrenene kadar geçiçi yönetimi sağlıyoruz" dedi. Site yönetimi el kitabı da hazırladıklarını anlatan Kartal, birçok konuda, insanlarda ortak yaşama bilinci geliştirecek eğitimler verdiklerini ifade etti. Kartal, şimdiye kadar 45 bin konutun yönetimini yaptıklarını, bu rakamın 10 binini gecekondudan siteye geçen kişilerin konutlarının oluşturduğunu söyledi....