29 / 03 / 2024

geçen haftaki konut kredileri

geçen haftaki konut kredileri

Tüketici kredileri bu hafta 30 milyar YTL'yi aştı. Son bir haftada konut kredileri 319 milyon YTL arttı. Tüm bireysel kredilerdeki artışı öğrenmek için tıklayın!

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

Eylül ayında en çok konut aranan ilçe Beylikdüzü oldu

Eylülde konut satışları geçen senenin bu ayına göre yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, ocak-eylül döneminde ise 14,9 azalma ile 900 bin 74 oldu. İşte haberin ayrıntıları...

ABD’de mortgage başvuruları artıyor! Geçen haftaya göre yüzde 5,4 arttı!

Amerika’da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31'e oranında arttı. Ayrıca, mortgage başvuruları yüzde 5,4 oranında artış kaydetti.

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Ne dolar ne de altın en çok konut kazandırdı!

Son 10 senedir dolar, altın gibi geleneksel yatırım araçlarını resmen geride bırakan konut fiyatları, geçen sene  yüzde 63 reel getiri ile borsayı da solladı...

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde konut kiralarını kaleme aldı. Par, "Yeni kiraya verilen daireler bugün geçen yılın 2.5- 3 katından ilana sunuluyor" açıklamasında bulundu.

2021'de en çok konut hangi ilçelerde satıldı?

TÜİK verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl en çok konut Esenyurt ve Çankaya'da satıldı...

Türkiye en çok konut ihraç eden ülkeler arasında!

Uluslararası gayrimenkul satışları Türkiye'de her geçen sene artıyor. Özellikle Ocak-Ekim döneminde konut ihraçları bir hayli arttı.

2021'in en iyi konut satışı Haziran'da!

Konut satışların düşük performans ile başladığı 2021 yılında normalleşme bile yükselişe geçti. Bu sene en iyi konut satış rakamı Haziran ayında elde edildi. 

İzmir'de Nisan ayında en çok konut hangi ilçede satıldı?

Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Peki bu verilere göre İzmir'de kaç konut satıldı? İzmir'de en çok konut hangi ilçede satıldı? İşte ayrıntılar...

En çok konut satılan ilçeler listesinde Esenyurt ve Çankaya yine zirvede!

Geçen yıl en çok konut satılan ilçeler listesinde Esenyurt 36 bin 234 adetle zirveyi alırken, Çankaya 27 bin 278 adetle ikinci, Keçiören 25 bin 283 adetle üçüncü sıraya yerleşti.

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredilerinde zaman zaman düşük faiz oranlarıyla kampanyalar hayata geçiriliyor. Haziran ayı başında kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi, kredilere olan talebi artırmıştı. Son zamanlarda ise faizler yükselişe geçti. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

geçen haftaki konut kredileri Haberi

geçen haftaki konut kredileri


Tüketici kredileri, 30 Kasım itibarıyla 857,8 milyon YTL artarak 63 milyar 534,4 milyon YTL'ye çıktı. Söz konusu krediler, 23 Kasım tarihi itibarıyla 62 milyar 676,6 milyon YTL düzeyinde idi.


Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 30 milyar 91,6 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 729,8 milyon YTL, diğer krediler 27 milyar 713 milyon YTL olarak hesaplandı.


Bireysel kredi kartları ise 30 Kasım itibarıyla 24 milyar 837 milyon YTL'den 25 milyar 336,5 milyon YTL'ye indi.


YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 10 milyar 163,2 milyon YTL'si taksitli, 15 milyar 123,5 milyon YTL'si taksitsiz kredi kartından oluştu.


Tüketici kredilerinin yaklaşık 18,7 milyar YTL'si kamu bankaları, 32,5 milyar YTL'si özel bankalar, 12,4 milyar YTL'si de yabancı bankaları içeriyor.


Geçen hafta tüketici kredileri şu...