26 / 04 / 2024

Gediz Ovası sit alanı oldu mu

Gediz Ovası sit alanı oldu mu

Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemleri mecliste konu oldu..

Çaldıran Ovası kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van ili, Çandıra İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çaldıran Ovası potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

Hatay Arsuz'da 45 bin dönümlük arazi sit alanı ilan edildi!

9 ilde Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen Tarım Ovası (Tarımsal Sit Alanı) uygulaması, Hatay Arsuz'daki 45 bin dönümlük alanı da kapsadı.

Hatay Amik Ovası ve Arsuz Ovası sit alanı ilan edildi!

Hatay’da Amik Ovası ve Arsuz Ovası, Bakanlar Kurulu kararıyla Büyük Ova Koruma Alanı olarak ilan edildi.

Gediz Ovası sit alanı oldu mu?

Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemleri mecliste konu oldu..

İzmir Körfezi Geçiş Projesi sit alanına mı yapılıyor?

Gediz Deltası’ndaki flamingolar, İzmir Körfezi Geçiş Projesi nedeniyle tehlike altında. Proje planı uygulandığı takdirde koruma altındaki binlerce hektarlık sulak alan ve birinci derece doğal sit alanı yok farz edilmiş olacak.

Kütahya Gediz'de sit alanı kararı!

Kütahya İli, Gediz ilçesi sınırlarında bulunan bölgede yapılan incelemeler sonucunda sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sinop'ta doğal sit alanları için toplantı yapıldı!

Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırması projesinin 12.si Sinop'ta gerçekleştirildi. Akliman, Hamsilos Tabiat Parkı, ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve Bafra Ovasını içeren arazi çalışmalarında akademisyen hocalar tarafından katılımcı

Erdoğan Bektaş: Manisa sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz!

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 'Uluslararası kuruluşlarca onaylanmış marka değer Manisa, bereketli Gediz Ovasının önemli bir tarım merkezi olan Manisa, sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyor' dedi.

Sit alanı neye göre belirlenir?

Sit alan, doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar olarak ifade ediliyor. Peki sit alanı neye göre belirlenir?

Sit alanı yapılaşma koşulları!

Sit alanı, doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planları!

Doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planları ile ilgili esaslar, 23 Mart 2012 tarihinde 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte yönetmelik esasları...

Gediz Ovası sit alanı oldu mu Haberi

Gediz Ovası sit alanı oldu mu


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.


Biçer önergesinde "Manisa ili Yunusemre ilçemize bağlı Emlakdere köyü ve civarındaki köylerin sahip olduğu 1. derece tarım arazilerindeki yapılaşmanın önlenmesi ve Gediz Ovası’nın korunmasına maksadıyla yapıldığı ifade edilen çalışmalara ilişkin aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 6 soru sordu.


Biçer'in soruları

1) Manisa Toprak Koruma Kurulu Tarafından onaylanarak yaklaşık 6 ay önce Bakanlığınıza gönderilen Gediz Ovasının tarımsal sit alanı ilan edileceğine (Türkiye genelindeki 184 ovayla birlikte) yönelik rapor Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış mıdır? Onaylanmış ise ne zaman onaylanmıştır? Onaylanmamış ise üzerinden...