26 / 04 / 2024

Gelingüllü Sulama Barajı nerede

Gelingüllü Sulama Barajı nerede

Yapımı 20 yıl önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nda su tutulmaya başlanması ile birlikte baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. Su toplama havzasında kalan köy barajın su seviyesinin düşmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Kahramanmaraş Karakuz Barajı inşaatı ihalesi 24 Haziran'da!

Kahramanmaraş Karakuz Barajı ve Sulama İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi 24 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı ihalesi 11 Haziran'da!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 11 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor?

Akıllı otoparklar, akıllı kavşaklar, akıllı ulaşım, akıllı sulama sistemleri... Belediyeler akıllı şehir olmak için birbiriyle yarışıyor. “Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor” sorusunun cevabını belediye başkanları anlattı...

Gündüzler Barajı'nın akıbeti TBMM'de!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yapımı duran Gündüzler Barajı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Seleshi Bekele: Hedasi Barajı'nın inşaatı durmayacak!

Etiyopya Su, Sulama ve Elektrik Bakanı Bekele, Hedasi Barajı’nın inşasını durduramayacağını ifade etti. 

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Gelingüllü Sulama Barajı nerede Haberi

Gelingüllü Sulama Barajı nerede

Yapımı 20 yıl önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nda su tutulmaya başlanması ile birlikte baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. 


Su toplama havzası içerisinde kalan köyün eski yerleşim yeri, kuraklığa bağlı olarak barajın su seviyesinin düşmesiyle birlikte yeniden ortaya çıktı. Eski yerleşim alanındaki bazı binalar da su yüzeyinde görünmeye başladı. Suyun altında kalan köy mezarlığı göründü. Suların çekilmesiyle gün yüzüne çıkan mezar taşlarının üzerindeki yazıların zaman içerisinde kaplanıp, görünmez hale geldiği görüldü.


Mezarlığın ortaya çıkması ile birlikte köy sakinleri yakınlarına ait olan mezar taşlarının başında dua etmeye başladı. Esenli Sulama Birliği Başkanı Oğuzhan Kapusuzoğlu, bu yıl kar yağışının yetersiz olması nedeniyle barajda suyun istenilen düzeye ulaşmadığını bildirdi. Kapusuzoğlu, biriken suyun önemli bölümünün de yağışların zamanında düşmemesi nedeniyle sulamada kullanıldığını,...