29 / 03 / 2024

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı Son durum

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı Son durum

'Gelir Vergisi' ocakta görüşülecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Alt Komisyonu, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nı görüşürken, ilgili sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odalarını dinleyecek.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Emlakta gelir vergisi 2020!

TBMM'de kabul edilen Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kapsamında 2020'den itibaren emlakta yüzde 35'lik gelir vergisi alınacak.

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın ilk imza sahibi olduğu Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün mecliste görüşülüyor..

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Kira gelir vergisi değişiklikleri 2016!

Gelir Vergisi kapsamında düzenlemeler yapışıyor. Yapılacak değişiklikler arasında, kira gelir vergisi de yer alıyor. İşte yeni kanun ile yürürlüğe girecek kira gelir vergisi değişiklikleri 2016..

Gelir Vergisi Kanunu TBMM Başkanlığı'na sunuldu!

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi alınmayacak.

Kira gelir vergisi 1. taksit dönemi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kanun kapsamında belirtilen hak ve malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit dönemi 2015 ne zaman?

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı Son durum Haberi

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı Son durum


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Alt Komisyonu, Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nı görüşürken, ilgili sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odalarını dinleyecek. 


Alt Komisyon Başkanı Vedat Demiröz, yaptığı açıklamada, tasarıyı bütçenin ardından alt komisyonda görüşmeye başlayacaklarını bildirdi. 


Geçen hafta tasarıyla ilgili alt komisyon olarak Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü yetkililerinden brifing aldıklarını belirten Demiröz, tasarının amacının, vergi kanunlarının sadeleştirilmesi ve  verginin tabana yayılmasının sağlanması, kayıt dışılığı önlenmesi olduğunu vurguladı. Demiröz, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok almayı amaçlıyoruz" dedi.  


300 bin civarında yeni mükellef bekleniyor


Tasarının, Maliye Bakanlığı'nın geçen yıl 210 maddelik Gelir Vergisi  Kanunu ile 45 maddelik Kurumlar Vergisi Kanunu'nu birleştirerek hazırladığını ve 92 maddeden oluştuğunu anımsatan Demiröz, tasarının yasalaşması halinde gelir vergisi beyannamesi verecek 300 bin civarında yeni mükellef...