19 / 04 / 2024

Gelir Vergisi Peşin ödeme Esaslarının Tespiti Hakkında Yönetmelik

Gelir Vergisi Peşin ödeme Esaslarının Tespiti Hakkında Yönetmelik

Ön ödeme usul ve esasları hakkında genel tebliğ 8 Mart 2007 tarihinde 26456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte kamu idarelerinde anılan harcama yetkilisi mutemetlerinin görevlendirilmesinde uyulacak esaslar açıklanmıştır...

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harcı peşin ödemelerinizde şimdi 3 aya kadar taksit imkanı! 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödemelerinde esnek taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Maximum kart ile 1.000 TL - 15.000 TL arası ödemelerde 3 taksit, 15.000-500.000 TL arası ödemelerde 2 taksit imkanı sunuluyor. 3 aya varan MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödeme fırsatını kaçırmayın!

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Kira gelir vergisi beyannamesi ve 1. taksiti bugün son!

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. Mükellefler beyannamelerini vermezse istisnadan yararlanamıyor...

Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen kira gelir vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta!

Kira gelir vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibari ile başladı. Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

1-31 Mart tarihleri arasında ilk taksiti ödenen kira gelir vergisi için 2. taksit ödeme dönemi 1 Temmuz itibari ile başlıyor..

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı vergi takvimine göre kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mart akşamı sona erdi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi? Beyannameler ne zamana kadar verilebilecek?

Gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü!

Gayrimenkul gelir vergisi için ilk taksit ve beyanname dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, gayrimenkul gelir vergisi son beyan günü ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi beyan süresi uzadı!

Gayrimenkul gelir vergisi için 27 Mart'ta sona eren beyanname verme süresi, 31 Mart'a kadar uzatıldı. İşte beyanname verilen yerler..

Kira gelir vergisi beyannamesinde son 10 gün!

Kira gelir vergisi için beyanname verme dönemi 27 Mart'ta sona eriyor. Mükellefler beyannamelerini vergi dairesinden veya internet şubesinden verebiliyor..

Gelir Vergisi Peşin ödeme Esaslarının Tespiti Hakkında Yönetmelik Haberi

Gelir Vergisi Peşin ödeme Esaslarının Tespiti Hakkında Yönetmelik

ÖN ÖDEME GENEL TEBLİĞ

Ön ödeme usul ve esasları hakkında genel tebliğ 8 Mart 2007 tarihinde 26456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte kamu idarelerinde anılan harcama yetkilisi mutemetlerinin görevlendirilmesinde uyulacak esaslar açıklanmıştır.

Ön ödeme usul ve esasları hakkında genel tebliğ..

1. Giriş

(1) Bilindiği üzere Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 21/1/2006 tarihli ve 26056 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2005/9913 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuştur.


(2) Düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç olmak üzere; merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde anılan Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak ön ödemeler, bunların mahsubu ve mahsup dönemine devri ile harcama yetkilisi mutemetlerinin görevlendirilmesinde uyulacak esaslar aşağıda açıklanmıştır.

2. Genel esaslar

(1) 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri gereğince, kamu kaynağının kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili,...