26 / 04 / 2024

gelir vergisi tasarı

gelir vergisi tasarı

Gelir Vergi Yasası'ndaki taslak değişikliğine göre, konutu aldıktan 1 yıl sonra satanlar, elde ettikleri karın tamamının vergisini ödeyecek. Satış için 2 ya da 3 yıl beklenirse verilecek vergi daha az olacak...

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı, Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunlarını birleştiriyor. 2013 yılında Meclis'e gönderilen, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk edildi. İşte Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016..

Gelir Vergisi Kanunu değişiyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını, alt komisyona sevk etti İşyerleri, arazi-arsalar ve 69 bin TL üzeri konut kira geliri elde edenler için yüzde 25 götürü gider uygulamasının kaldırılıyor.

Gelir Vergisi Tasarısı'yla neler değişecek?

Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, Meclise sevki yenilenen Gelir Vergisi Tasarısı'nın gayrimenkul gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik yeni hükümlerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda gayrimenkul satışına yenilik gelecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesine ilişkin bir soru üzerine, Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda şirketlerin aktiflerindeki gayrimenkullerin satışı ile ilgili bir yenilik getireceklerini dile getirdi.

Gelir Vergisi Kanunu TBMM Başkanlığı'na sunuldu!

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi alınmayacak.

Miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi kanunu gereğince gayrimenkullerin elden çıkarılmasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi bulunuyor. Peki, miras kalan tapunun satışında gelir vergisi ödenir mi?

Tapu satış gelir vergisi nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca taşınmazların 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, tapu satış gelir vergisi nedir?

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

gelir vergisi tasarı Haberi

gelir vergisi tasarı

Maliye Bakanlığı'nın Gelir Vergi Yasası'ndaki değişiklikleri kapsamında, konut alıp satanlara kademeli vergi uygulanacak. Kentsel rantların vergilerinde değişiklik yapılacak tasarıda, satın aldığı evini 5 yıl sonra satan konut sahibinden elde ettiği kar üzerinden kademeli vergi alınacak. Buna göre konut sahibi evi aldıktan 1 yıl sonra satarsa elde edilen karın tamamı için, 2 ve 3'üncü yılda satarsa daha az vergi verecek. Taslak kapsamında yalnızca 1 evi olanlar kazanç vergisinden muaf...