29 / 03 / 2024

gelişme konut alanı

gelişme konut alanı

Gelişme alanı nedir? İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor...

Denizli Büyükşehir, 300 milyon TL'ye imarlı 3 arsa satacak! 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Denizli Merkezefendi'de yer alan gelişme konut alanı imarlı üç arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların muhammen bedelleri dudak uçuklattı.

Asgari ücrette bomba gelişme...

Asgari ücret alan vatandaşlar asgari ücret konusundaki gelişmeleri de anlık olarak takip ediyor. Asgari ücrette bomba bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları hakkında bomba gelişme

Akaryakıt fiyatları vatandaşların hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. Akaryakıt fiyatları gıda fiyatlarından ulaşıma kadar hayatın birçok alanında direkt etki ediyor. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili ise bomba bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Market raflarını direkt etkileyecek

Türkiye'de son dönemde fiyatı en çok artan ürünlerin başında gelen ayçiçek yağıyla ilgili flaş bir gelişme yaşanıyor. Trakya'da büyük bir alanı eken çiftçiler, yüksek verim için yağı bekliyor. Eğer istenilen verim gelirse ayçiçek yağında indirimler olacak.

Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası ile ilgili yeni gelişme!

Oynadığı Recep İvedik filmleriyle dikkat çeken oyuncu Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı...

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesinde sevindiren gelişme!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde sevindiren gelişme yaşandı. Projede uzlaşma oranı yüzde 51'e ulaştı. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Akiş GYO'nun Kadıköy arsasının davasıyla ilgili yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'deki taşınmazıyla ilgili açılan davada yeni gelişme yaşandı. T.C. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi'nin 2019/1239 sayılı ısrar (direnme) kararı bozuldu. 

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun davasında yeni gelişme! İstinaf yoluna gidilecek!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair açtığı davada yeni gelişme yaşandı....

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Özderici GYO'nun gayrimenkul davasıyla ilgili yeni gelişme!

Özderici GYO'nun aktifine alınan gayrimenkullerin elden çıkarılmasıyla ilgili davayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı...

Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düşüyor!

Ukrayna İnşaatçılar Konfederasyonu Başkanı Lev Partskhaladze Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düştüğünü dile getirdi.

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

gelişme konut alanı Haberi

gelişme konut alanı

Gelişme alanı nedir?

İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor.


Gelişme alanlarına ilişkin yasal esaslar Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor.


Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip Tapu'ya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez. 


Gelişme alanları ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanları hariç, yerleşme alanlarında yapı ruhsatı düzenlenebilmesi için yol, su, kanalizasyon, gibi teknik altyapı hizmetlerinin götürülmüş olması şarttır. İlgili kurum ve kuruluşların, yerleşme alanlarında teknik altyapının götürülmesiyle ilgili gerekleri ivedilikle yerine getirmesi zorunludur.



Yapı ruhsatı verilmesine ilişkin işlemler sırasında ilgili yapıya ait numarataj bilgileri belediyelerin numarataj işleminden sorumlu birimleri tarafından ilgili idareye elektronik ortamda...