29 / 03 / 2024

gemlik paşa konağı restorasyon çalışmaları

gemlik paşa konağı restorasyon çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediye tarafından yenilenen 200 yıllık Gemlik Paşa Konağı, ilçedeki bayanların sosyal aktivitelerini yapabilecekleri ayrıcalıklı bir mekan olacak...

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Bursa Ali Paşa Konağı Eylül'de hizmete açılacak!

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Eyüp Sultan’daki Halit Paşa Konağı yıkıldı!

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin Eyüp Sultan’daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu'na aykırı olan Halit Paşa Konağı'nı yıkıldı.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor!

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Paşa Konağı’nın, şehre kazandırılacağını söyledi. Altepe, Aziz Elbas ile Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Ali Paşa Konağı'nın restorasyonu ne zaman bitecek?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Paşa Konağı’nın, şehre kazandırılacağını söyledi. Altepe, yaklaşık 6 ay içinde yapının biteceğini anlattı.

Bursa Ali Paşa Konağı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restore ediliyor!

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

2002 yılında Reşat Paşa Konağı bankalara devredilmiş!

2002 yılında içinde bulunduğu mali sıkıntıdan çıkmaya çalışan Işıklar Holding, sahibi olduğu Kozyatağı'ndaki Reşat Paşa Konağı'nı Yapı Kredi Bankası'na, konağın selamlık binası ise İş Bankası'na devretmiş.

gemlik paşa konağı restorasyon çalışmaları Haberi

gemlik paşa konağı restorasyon çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Paşa Konağı’nda başlatılan restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, restorasyonun ardından yaklaşık 200 yıllık konağın, ilçedeki bayanların sosyal aktivitelerini yapabilecekleri ayrıcalıklı bir mekan haline geleceğini söyledi.

Bursa’nın ‘tarih başkenti’ kimliğini öne çıkarıp, kenti yaşayan canlı bir açık hava müzesi haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi ve kültürel miras çalışmalarını ilçelerde de yoğun olarak sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Gemlik’in Balıkpazarı Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 200 yıllık tarihi bulunan sivil mimarlık örneği Paşa Konağı’nda restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, tarihi yapıyı hanımlara yönelik sosyal aktivite merkezi haline getiriyor.


Tarih değerini buluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ve meclis üyeleri ile birlikte tarihi konakta devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi....