27 / 04 / 2024

Gıda Gen Bankası

Gıda Gen Bankası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Arazi Edindirme Kurumu gibi bir kurum oluşturmayı düşünüyoruz. Bunun da Tarım Reformu Genel Müdürlüğü marifetiyle icra edilmesini planlıyoruz" dedi...

Lantis Turizm Otelcilik Gıda Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Lantis Turizm Otelcilik Gıda Ve Otomotiv Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Gençer tarafından kuruldu.

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Habi İnşaat Gıda Tekstil Makina Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habi İnşaat Gıda Tekstil Makina Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Bilal Gençay ve Hakan Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Türkiye’de hemen her gün aşırı şekilde artan gıda fiyatları ve bu alanda yaşanan enflasyon çok çarpıcı bir raporla tescillendi. Vatandaşın artık cebini değil, canını yakan gıda fiyatları ile ilgili Dünya Bankası’nın hazırladığı rapor akıl almaz bir gerçeği de gözler önüne serdi.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Kira, altın, giyim, gıda ve doğalgaz fiyatları... Milyonlara şok!

TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu açıklandı. Ekim'de tüketici yıllık enflasyonu enerji ve alkol-tütün-altın hariç tüm alt gruplarda artarken, söz konusu yükselişe en belirgin katkı 1,32 puanla gıda grubunda oldu. İşte ayrıntılar...

Dolarda pusuya yatın! Herkes tek bir tarihe odaklandı, gözler Merkez Bankası'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu iktidar faiz artırmayacak, aksine düşürecek" sözlerinin ardından gözler Merkez Bankası'nın 23 Haziran'da açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Dmr Venüs Otelcilik Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dmr Venüs Otelcilik Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi İbrahim Demir ve Onur Genç ortaklığında Bahçelievler'de kuruldu.

Genç Yıldız İnşaat Nakliye Elektrik/ Elektronik Tekstil Gıda Tic.Ve San.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Genç Yıldız İnşaat Nakliye Elektrik/ Elektronik Tekstil Gıda Tic.Ve San.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Başakşehir'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Şahabettin Yolcu tarafından açıldı.

Bilgililer Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilgililer Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümranye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile İlker Gen tarafından kuruldu.

Esahan İnşaat Emlak Hayvancılık Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esahan İnşaat Emlak Hayvancılık Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Genç tarafından kuruldu. 

Enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı!

Merkez Bankası Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunu yayımlandı.Buna göre, enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetti.

Aydan Gömügen Tuncay yurtdışında da anaokulu açacak!

Yaklaşık 25 yıllık eğitim hayatından sonra Atakare Eğitim Kurumları ve Kare Anaokulu'nu kuran Aydan Gömügen Tuncay Yurtdışında da anaokulu açacak.

Gençarslan Yapı Müteahhitlik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gençarslan Yapı Müteahhitlik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Çuhadar tarafından kuruldu.

Gıda Gen Bankası Haberi

Gıda Gen Bankası


 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin engellenmesine yönelik düzenlemeler kapsamında Arazi Edindirme Kurumu oluşturmayı düşündüklerini bildirdi. 

     Eker, 2013-2017 Stratejik Planını açıkladığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

     Bir gazetecinin, okullarda yardımcı gıda dağıtılmasına ilişkin açıklamasını hatırlatması üzerine Eker, açıklamasında ürün ismi zikretmediğini söyledi. Çocukların sağlıklı beslenmesi için okullarda gıda dağıtımına süt ile başladıklarını hatırlatan Eker, bu uygulamayı zenginleştirerek devam ettirmeyi düşündüklerini ifade etti. Dağıtılacak yardımcı gıdalara yönelik bir çalışma yapıldığını belirten Eker, "Her ürünün, her dönemde dağıtılması pratik olarak mümkün değil. Bunların hepsi değerlendiriliyor" dedi. 

     Kurulacağı açıklanan Gıda Gen Bankasında genetik çalışma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerinde Eker, buralarda genetik çalışma yapılmayacağını söyledi. Genetik çalışmaların ıslah çalışmaları olduğunu vurgulayan Eker, "Araştırma enstitülerimizde...