19 / 04 / 2024

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Türkiye’de hemen her gün aşırı şekilde artan gıda fiyatları ve bu alanda yaşanan enflasyon çok çarpıcı bir raporla tescillendi. Vatandaşın artık cebini değil, canını yakan gıda fiyatları ile ilgili Dünya Bankası’nın hazırladığı rapor akıl almaz bir gerçeği de gözler önüne serdi.



Türkiye’de vatandaşın en fazla şikayet ettiği konu pahalılık. Özelikle de artık diğer her türlü ihtiyaç lüks sayılırken, hayatta kalabilmek için gerekli olan gıdaya ulaşmak da gün geçtikçe zorlaşıyor.

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Gıda fiyatlarındaki artışa yetişebilmek için sabit ve dar gelirli vatandaş, her gün başka bir ihtiyacından kısarak, fiyatlara yetişmeye çalışıyor. Kimi ya daha az alıyor kimi de en ucuzunu bulabilmek için saatlerce market market geziyor.

İşte yaşanan bu içler acısı durum, yani Türkiye’deki gıda fiyatlarında yaşanan enflasyon, belgeleriyle ortaya kondu ve  Dünya Bankası tarafından yayımlanan gıda raporu kara tabloyu ortaya çıkardı. Rapora göre Türkiye, gıda enflasyonunda dünya beşincisi oldu.

Dünya Bankası ‘Gıda Güvenliği’ başlıklı raporunu yayımladı. Buna göre, 30 Ocak tarihi itibarıyla, dünyada en yüksek gıda enflasyonu yüzde 285 ile Afrika ülkesi Zimbabve'de görülürken, bunu yüzde 158 ile Venezuela ve yüzde 143 ile de Lübnan takip etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön