17 / 05 / 2024

Buğdayda son dakika şoku! Gıda fiyatları alt üst olacak!

Buğdayda son dakika şoku! Gıda fiyatları alt üst olacak!

Buğday fiyatlarındaki yükseliş makarnadan ekmeğe bütün temel gıda fiyatlarına doğrudan etki ettiği için yakından takip ediliyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle tahıl sevkiyatının aksaması buğday fiyatlarını uçurdu. Buğday fiyatları daha da yükselecek mi? Konuyla ilgili flaş bir adım at



Ekmeğe zam gelecek mi? sorusunu duyan herkesin ilk merak ettiği konu buğday fiyatları oluyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaştan en çok etkilenen gıda maddesinin buğday olması vatandaşın cebine doğrudan etki etti. Buğdaydaki krizi sona erdirecek flaş bir gelişme yaşandı.

TAHIL KORİDORUNA RUSYA ENGELİ

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle Ukrayna ambarlarında kalan buğdayın sevk edilmesi için Türkiye’nin arabuluculuğunda imzalanan tahıl koridoru anlaşması Rusya yüzünden zora girmişti.

Bir süre devam eden tahıl sevkiyatı Rusya’nın engeline takılmış ve sevkiyat durmuştu.

Yaşanan son dakika gelişmesine göre; Türkiye yeniden yoğun bir diplomasi trafiği yürüterek krizin aşılmasına ön ayak oldu.

TAHIL KORİDORUNDA KRİZ AŞILDI, SEVKİYAT DEVAM EDECEK

Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada dün Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştüğünü, bugün de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşeceğini belirterek, tahıl sevkiyatının bugün saat 12:00’den itibaren eskisi gibi devam edeceğini duyurdu.

 Buğdayda son dakika şoku! Gıda fiyatları alt üst olacak!

Tahıl sevkiyatı ile ilgili krizin sonlanmasının ardından gözler buğday fiyatlarına çevrildi. Yeni yılda buğday fiyatlarının uçması yönündeki tahminler bu krizin aşılmasıyla değişebilir.

Peki buğday fiyatlarında son durum ne, buğdayın kilosu kaç lira?


Geri Dön