26 / 04 / 2024

Gümüş fiyatlarında son dakika şoku! Gümüş 2023'te yükselecek mi? Gümüş yatırımcıları dikkat! 

Gümüş fiyatlarında son dakika şoku! Gümüş 2023'te yükselecek mi? Gümüş yatırımcıları dikkat! 

2023'ün ikinci yarısından itibaren dünya ekonomisinde düzelme bekleniyor. Bu düzelmelerden, gümüş fiyatlarının da destek alması öngörülüyor. Peki gümüş fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte gümüş fiyatlarında son dakika...



Gümüş fiyatları son günlerde en çok merak edilen ve sık sık araştırılan konuların ilk sıralarında yer alıyor. Gümüş yatırımcıları, fiyatların ne olacağını araştırıyor. 

Gümüş fiyatları üzerinde ABD , Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası gibi merkez bankalarının faiz artırımları baskı oluşturuyor. Küresel resesyon riskinin artması da endüstriyel malzeme olarak kullanılan gümüşü etkiliyor. 

Gümüş fiyatlarında son dakika şoku! Gümüş 2023 te yükselecek mi? Gümüş yatırımcıları dikkat! 

Gümüşün fiyatı, tarihi zirvesini 25 Nisan 2011 tarihinde 49.81 seviyesine kadar ulaşarak gördü. Gümüş fiyatları, Perşembe günkü kapanış seviyesine bakıldığında; senenin başından bu güne kadar yüzde 20'ye yakın değer kaybı yaşadı. Akıllıgündem'in aktardığında göre; geçen seneyi değer kaybıyla kapatan ons gümüş, 2022'nin ilk 10 ayında da düşüşünü sürdürdü.

2023'ün ikinci yarısından itibaren dünya ekonomisinde düzelme bekleniyor. Bu düzelmelerden, gümüş fiyatlarının da destek alması öngörülüyor. 

Gram gümüş fiyatı, 20 Aralık 2021'de ulaştığı 13.19 TL seviyesinde olurken; gümüşün sene başından bu güne kazancı, yüzde 12 seviyesinde oldu. 

Elinde gümüş olanlar ve gümüşe yatırım yapanlar 'Gümüş fiyatları ne olur?' sorusunun cevabını merakla araştırıyor. Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarına uyarıda bulundu ve gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı. 

Peki gümüş fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte gümüş fiyatlarında son dakika...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön