26 / 04 / 2024

Gıda fiyatlarına zam! Yeni zamlar için çok az bir süre kaldı! Önlemlerinizi alın

Gıda fiyatlarına zam! Yeni zamlar için çok az bir süre kaldı! Önlemlerinizi alın

Küresel gıda fiyatları beş aydır üst üste düşerken Ukrayna’dan flaş bir açıklama geldi. Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solskyi tahıl koridoruna rağmen gıda fiyatları ile ilgili kış ayları öncesinde büyük artışların yaşanabileceğini açıkladı.



TÜİK’in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye'de yıllık enflasyon % 80.21 oldu. Üretici fiyatları ise % 143'e ulaştı. Fiyatı en çok artan kalem ise; tahıl oldu. Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solskyi tahıl koridoruna rağmen gıda fiyatlarında kış aylarının hemen öncesinde büyük artışların görülebileceğini açıkladı.

Dünya’ya konuşan Solskyi, ülkelerin kış ayları öncesinde depolarını doldurmak için fazla alım yapmaları durumunda yeniden çok yüksek fiyatlar ile karşı karşıya kalınabileceğini dile getirdi. Solskyi sert geçmesi beklenen kış ayları öncesinde, “Ülkelere benim tavsiyem savaşı durdurmalarından yana. Bunu savaş durumundaki bir ülkenin bakanı olarak söylemiyorum” şeklinde konuştu.

KAPASİTE 5 - 6 MİLYON TON

Tahıl koridoru aracılığı ile taşınan miktarın 1,5 milyon tonu geçtiğini fakat kapasitenin 5 - 6 milyon ton olduğunu dile getiren Solskyi, lojistik ve güvenlik ile ilgili koşulların karşılanması durumunda bu potansiyelin tamamına ulaşılabileceğine dikkat çekti.

TARIM ARAZİLERİ % 25 AZALDI

Ellerindeki tahılın Tahıl koridoru aracılığı ile taşınmasının, eğer savaş kaynaklı olumsuz şekilde koşullar söz konusu olmaz ise 1 sene kadar sürmesini beklediklerini ifade eden Solskyi, bu sene Ukrayna kontrolü altındaki tarım arazilerinin % 23 - 25 azaldığını, bu sebep ile 2021’deki 108 milyon tonluk hasata karşı bu sene 67 milyon tonluk hasat beklediklerini de dile getirdi.

Gıda fiyatlarına zam! Yeni zamlar için çok az bir süre kaldı! Önlemlerinizi alın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön