19 / 04 / 2024

tahıl

tahıl

Rusya Devlet Başkanı Putin’in tahıl koridoru açıklaması ardından tahıl fiyatları yükseldi. Bu durum ise akıllara tek bir soru getirdi: Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi?

Gıda fiyatlarına zam! Yeni zamlar için çok az bir süre kaldı! Önlemlerinizi alın

Küresel gıda fiyatları beş aydır üst üste düşerken Ukrayna’dan flaş bir açıklama geldi. Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solskyi tahıl koridoruna rağmen gıda fiyatları ile ilgili kış ayları öncesinde büyük artışların yaşanabileceğini açıkladı.

Ucuz gıda mümkün olacak mı? AK Partili isim açıkladı

Ukrayna’daki 20 milyon tondan fazla tahılın dünyaya dağılmasına ön ayak olarak az gelişmiş ülkeleri açlıktan kurtarmayı hedefleyen Türkiye’nin tahılda artan rekoltesi yüz güldürdü. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Vatandaşımız daha ucuz gıdaya ulaşacak” ifadelerini kullanırken açıklamalard

Tahıl koridoru arpa, buğday ve mısırın fiyatını düşürdü! İşte 8 Ağustos 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi

Tahıl koridorundan bir haftada 10 gemiyle 305 bin ton sevkiyat gerçekleşirken, bu proje Türkiye’de arpa, buğday ve mısırın fiyatlarını geçen aya göre düşürdü…

Buğday fiyatlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Buğday fiyatlarında son durum ne? Buğday fiyatları mı yükseldi mi? İşte merak edilen detaylar!

Ekonomik dubleks prefabrik ev fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor! 82, 105, 122, 158 metrekare ev fiyatları ne kadar?

Konut fiyatlarının artmasından sonra vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Ekonomik dubleks prefabrik ev fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor. Bu fiyatta ev sahibi olmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Peki, 82, 105, 122, 158 metrekare ev fiyatları ne kadar?

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi’de bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Anlaşması yönelik görüşmelere açık olduğunu ifade etti.

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! 

Rusya'nın Ukrayna’ya ait tahıl limanlarına saldırmasından sonra buğday fiyatları 5 ayın en yüksek seviyesini gördü. Peki yurt içi piyasada son durum ne? İşte 25 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Rusya, Ukrayna limanları ile Tuna Nehri depolarını vurdu! Tahıl fiyatları uçtu: Buğday yüzde 6 primlendi!

Rus birliklerinin Ukrayna limanları ve Tuna Nehri depolarını vurması tahıl fiyatlarında uçuşa neden oldu. İşte ayrıntılar...

Buğday'da son durum: Fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla arttı

Rusya, Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesi buğday fiyatlarının artmasına neden oldu. Avrupa borsalarında buğday fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla yükseldi. İşte detaylar...

Buğday fiyatlarında son dakika! Tahıl Koridoru'nun uzatılmaması buğdayı nasıl etkiler? Fiyatlar tam bu kadar artacak!

Tahıl Koridoru'nun uzatılmamasının buğday fiyatlarını naısl etkileyeceği merak konusu oldu. Buğday fiyatları yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Un sanayicilerinden tahıl koridoru çağrısı: Ağustos'ta koridorunun tekrar açılacak mı?

Un sanayicileri tahıl koridoru ile ilgili açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Buğday fiyatları artacak! Tarım emtialarında El Nino ve Tahıl Koridoru depremi! 

Tarım emtia ürünlerinde geçen hafta yaşanan yükselişe dikkat çeken Emtia Uzmanı Haluk İzzet Mutlu, El Nino hava olayı ile Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılmama ihtimalinin fiyatları yükselteceğini belirtti. 

tahıl Haberi

tahıl

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahıl koridorunu eleştiren sözleri sonrası buğday fiyatları yüzde 4’ü aşan yükseliş kaydetti.

Putin, Temmuz ayında anlşama sağlanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatın büyük bölümünün Avrupa’ya gittiğini, bu nedenle düşük gelirli ülkelerin anlaşmadan yararlanamadığını belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna tahıl anlaşmasını eleştirmesinin ardından buğday vadeli fiyatları hızlı artış kaydetti.

Chicago buğday vadelileri güniçi kayıplarını silerek buşel başına yüzde 4,5’e kadar yükselerek 8,5375 dolara yükselerek Haziran ortası zirvesini tekrar yakaladı.

Putin, Vlapostok Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada Ukrayna tahılının dar gelirli ülkelere gitmediğini, bunun yerine ağırlıklı olarak Avrupa’ya teslim edildiğini belirtti ve tahıl rotalarına getirilecek kısıtlamalar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile müzakere edilebileceğini sözlerine ekledi.

“TAHIL KORİDORU” NE ZAMAN BAŞLADI?

Tahıl koridoru Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğunda Temmuz...