25 / 04 / 2024

Giresun eski kilise binası

Giresun eski kilise binası

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Giresun Bulancak Belediyesi'nin binası yıkıyor!

Giresun Bulancak'a ait eski belediye binası için yıkım çalışmaları bu hafta içerisinde başlıyor. Yeni bina alanında inceleme yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar yeni bina inşaatı hakkında bilgi verdi.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Giresun Tirebolu'daki eski evler restorasyon bekliyor!

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Giresun'a 21 bin 355 seyirci kapasiteli stat geliyor!

Giresun - Sivas yolu üzerinde eski Aksu Kağıt Fabrikası arazisi üzerinde gerçekleştirilen sosyal konut projesinin yanında yer alacak olan Giresun Stadyumu, 60 bini yeşil alan olmak üzere 120 bin metrekare alan üzerine yapılacak.

Giresun'a 3 bin kişilik spor salonu yapılıyor!

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Giresun Milletvekili adayı Nurettin Canikli: “Giresun'a 3 bin kişilik spor salonu ile Çotanak Arena yapımı için çalışmalar sürüyor” dedi.

Dünyanın en güzel statlarından biri Giresun'a geliyor!

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Giresun Milletvekili adayı Nurettin Canikli, "Giresun'a 3 bin kişilik spor salonu ile Çotanak Arena yapımı için çalışmalar sürüyor. Dünyanın en güzel statlarından birini Giresun'a yapacağız." dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası açıldı!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla açıldı.

Giresun Belediyesi TOKİ'nin 550 konutluk inşaatını mühürledi!

Giresun Belediyesi, TOKİ'nin Aksu Mahallesi'ndeki eski kağıt fabrikası arazisinde yapımına başladığı 550 konutluk inşaatı ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

TOKİ eski SEKA fabrikasında 592 konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Giresun'da bulunan eski SEKA kağıt fabrikası arazisinde 592 konuttan oluşacak bir toplu konut projesi inşa etmek için harekete geçti.

TOKİ, eski SEKA fabrikasının yerine 592 konut inşa edecek!

TOKİ, Giresun'da bulunan eski SEKA kağıt fabrikası arazisinde 592 konuttan oluşacak toplu konut projesi inşa etmek için harekete geçti. Bölgede stadyum ve hastane de yapılacak.

TOKİ Giresun Aksu Konutları 600 günde tamamlanacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan, Aksu Mahallesinde eski SEKA Fabrikası arazisi üzerine yapımına başlanan TOKİ konutlarında incelemede bulundu.

Giresun eski kilise binası Haberi

Giresun eski kilise binası

Giresun'da yaşayan Rumlar tarafından 1850'li yıllarda yapılan ve Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi sonrasına kadar kilise, yaklaşık 20 sene kadar da cezaevi olarak kullanılan tarihi bina, günümüzde müze olarak hizmet veriyor.

Müzede Hititlerden Frigyalılara, Selçuklu'dan Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetten eserler bulunuyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, mitolojik hikayeleriyle ön plana çıkan Giresun Adası'nda gerçekleştirilen kazılarda bulunan eserlerden bazıları da Giresun Müzesinde sergileniyor.

Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, binanın 1850-1860 arasında yapılan bir kilise olduğunu belirtti.

Kilisenin Giresun'da 1924'e kadar yaşayan Rumlara hizmet verdiğini söyleyen Güleç, mübadele sonrası boş kalan binanın 1948'e kadar bazı tahribatlara uğradığını belirtti.

12 bin esere ev sahipliği yapıyor


Hulusi Güleç, 1948-1967 arasında binanın cezaevi olarak kullanıldığını dile getirerek, yeni cezaevinin yapılmasıyla 1982'ye kadar boş kaldığını...