16 / 04 / 2024

giresun fındık piyasası

giresun fındık piyasası

Yüksek enflasyon nedeniyle gıda fiyatlarındaki zam furyasına fındık da eklendi. Sezon başında kilogramı 24 lira olan fındık Türk lirası bazında rekor seviyeleri gördü.

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

Fındık bahçesi almak isteyenlere müjde! Trabzon’da fındık bahçesi satılacak!

Trabzon ili Arsin ilçesinde fındık bahçesi satılacak. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için geçici teminat ve muhammen bedelleri belli oldu.

Fındık ihracatı belli oldu! Türkiye'de İlk 2 ayda 358 milyon dolarlık fındık ihraç edildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFİMB) 2023-2024 sezonu fındık ihracat rakamlarını bildirdi. Buna göre, 2023-24 ihracat sezonunun ilk 2 ayında 54 bin 251 ton fındık ihracatı karşılığında 358 milyon 353 bin 228 dolar gelir sağlandığı açıklandı.

Fındık fiyatlarında son dakika! 2024'te cepleri yakacak dev zam geliyor! 

Fındık fiyatlarındaki gelişmeler merak ediliyor. Sektör temsilcileri yeni yılda fındık fiyatlarına dev zam bekliyor. Peki son dakika fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 23 Ekim 2023 fiyat listesi...

Fındık fiyatları düştü mü, bugün ne kadar? 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

Fındık üreticileri ve tüketiciler güncel fındık fiyatlarını merak ediyor. Vatandaşlar, "Fındık fiyatı bugün ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 12 Ekim 2023 Giresun, Samsun, Ordu, Trabzon fındık fiyat listesi...

TMO fındık fiyatları belli oldu! Ordu, Trabzon, Giresun fındık fiyatları ne kadar? 10 Ekim 2023 fındık fiyatları

Fındık fiyatları merak ediliyor. 10 Ekim itibarıyla fındık fiyatları belli oldu. Ordu, Trabzon, Giresun fındık fiyatları ne kadar oldu? 10 Ekim 2023 güncel fındık fiyatları.

Bu ay borsalarda 19 bin tondan fazla fındık satıldı! Fındık fiyatları ne kadar oldu? Son dakika borsa rakamları! 

Giresun Ticaret Borsası, bu senenin Ağustos ayında  borsalarda 19 bin 496 ton fındık satıldığını duyurdu. Peki bugün hangi borsada fındık fiyatları kaç TL oldu? İşte 6 Ekim 2023 fiyat listesi...

Serbest piyasa fındık fiyat listesi! Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu?

Serbest piyasa fındık fiyat listesi merak ediliyor. Genel olarak artış gösteren fındık fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları kaç lira? 4 Ekim 2023 fındık fiyat listesi.

Son dakika! Fındıkta 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedefleniyor!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy yaptığı açıklamada hedeflerinin 280 bin ton fındık ihraç etmek olduğunu ve 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedeflendiğini söyledi.

28 Eylül 2023 fındık fiyatları: Sakarya, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Düzce, Zonguldak fındık fiyatları ne kadar?

Fındık hasadının gelmesi ile birlikte üreticiler fındık fiyatını ne olacağını merak etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen sene 54 lira olarak açıklanan fındıkta bu sene TMO'nun illere göre fındık fiyatları araştırılıyor. Peki  Sakarya, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Dü

Fındık üreticileri dikkat! TMO fındık mı satacak? Yetkili isimden şoke edecek açıklama!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık satacağı iddialarına yönelik, " Toprak Mahsulleri Ofisi, 'deposunda bulunan eski ve yeni aldığı fındığı piyasaya sürecek ve fındık satışı yapacak' deniliyor. Bunların hiçbirine itibar etmeyelim” ifa

Fındıkta ihracat hedefi 275 ile 280 bin ton oldu!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, 1 Eylül-17 Eylül tarihlerinde 11 bin 114 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirildiğini söyleyerek, “2023-2024 ihracat sezonunda 275 ile 280 bin ton bandında iç fındık ihracat hedefliyoruz”

Fındığı olan yaşadı! Fındık fiyatı rekor kırarak, 20 lira birden arttı!

Fındık üreticisi fındık fiyatlarının ne kadar olduğunu merakla sorguluyor. Fındık fiyatı rekor kırarak, 20 lira birden arttı. İşte serbest piyasada fındık fiyatları...

giresun fındık piyasası Haberi

giresun fındık piyasası

2021 yılında ihracatta öne çıkan ürünler sırasıyla fındık içi, un, makarna, rafine ayçiçeği yağı ve ambalajlı fındık olurken, bu ürünler toplam ihracatın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturdu.

Türkiye'in en kaliteli fındığının yetiştiği Giresun’da serbest piyasada sezon başında kilogramı 24 liradan alıcı bulan fındığın fiyatı 40 liranın üstüne çıktı.

Serbest piyasada fındık fiyatının yükselmesini değerlendiren uzmanlar, “Yıl sonuna doğru fındık fiyatı 30 lira seviyelerine doğru yükselmeye başladı. Yıl başından sonra ise fındık fiyatı 30 ila 40 lira arasında inişli çıkışlı bir grafik izledi. Son bir haftadır ise fındık fiyatı randımanına göre 40 liranın üzerinde seyrediyor” değerlendirmesi yapıldı.

DOLAR BAZINDA DÜŞÜŞ TL BAZINDA ARTIŞ VAR

Fındık fiyatının serbest piyasada 40 lira üzerinde olsa da dolar bazında düşüşte olduğunu söyleyen uzmanlar, “Fındık fiyatları açıklandığında dolar bazında 3,20 dolara denk geliyordu fakat...